Udvalgsformand: Vi bad om lov til at købe Parkvej

Et enigt Social- og Sundhedsudvalg ønskede, at Frederikssund Kommune skulle købe og lovliggøre et botilbud på Parkvej. Det skete bare ikke. Og nu skal stedet lukke.

Af
Henrik Gregersen og Birgitte Masson

Kampen for at bevare botilbuddet på Parkvej 12 blev ikke tabt i Social- og Sundhedsudvalget men i budgetforhandlingerne.

Det slår udvalgsformand Susanne Bettina Jørgensen (S) fast, efter Socialtilsynet har besluttet at lukke stedet, fordi den juridiske konstruktion er ulovlig.

"Det var et enigt Social- og sundhedsudvalg, der forud for budgetforhandlingerne indstillede, at man i forhandlingerne burde prioritere et køb af stedet, så man kunne gøre det lovligt og dermed bevare tilbuddet. Der var ikke andre muligheder, hvis vi som kommune ville lovliggøre tilbuddet, og det var vi meget opsat på," siger Susanne Bettina Jørgensen.

Ifølge hende kunne kommunen erhverve stedet for 3,5 millioner kroner:

"Det var i mine øjne en god investering. Dels fordi det var godt for de mennesker, det handler om, og dels fordi det er en ejendom, der også ville give andre muligheder, hvis behovet med tiden ændrede sig. Nu, hvor stedet skal lukke, kommer man til at kaste flere penge efter det, fordi man udover at skulle finde nye tilbud til borgerne også skal betale tomgangsleje for stedet," konstaterer hun.

Publiceret 12 March 2019 10:19

SENESTE TV