Beboerne på Svanholm Gods vil undersøge mulighederne for at styrke stedet som et lokalt samlingspunkt for friluftsliv, økologi og håndværk. Pressefoto

Beboerne på Svanholm Gods vil undersøge mulighederne for at styrke stedet som et lokalt samlingspunkt for friluftsliv, økologi og håndværk. Pressefoto

Svanholm Gods får støtte fra Realdania

Svanholm vil skabe et samlingspunkt for friluftsliv, økologi med mere. Projektet får støtte af Realdania

Skibby Svanholm Gods får støtte af Realdania. Beboerne på Svanholm ved Skibby vil undersøge mulighederne for at styrke stedet som et lokalt samlingspunkt for friluftsliv, fællesskab, økologi og håndværk. Til dette får ildsjælene bag projekterne 130.000 kr. i støtte fra fonden.

"Kollektivet Svanholm ved Skibby har mange besøgende, men beboerne drømmer om at åbne stedet endnu mere og invitere indenfor til nye fællesskaber, oplevelser og økologiske eksperimenter. Nu skal et forprojekt kaste lys over mulighederne for at skabe et samlingshus på stedet," skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Ildsjæle skal støttes

Landet over bobler og sprudler idéerne til frivillige projekter, der skaber livskvalitet - ikke mindst i Nordvestsjælland. Projektet på Svanholm er udvalgt blandt 111 ansøgere fra hele landet, og alt i alt får 23 ildsjæleprojekter støtte fra Realdania.

"Projekterne er vidt forskellige og spreder sig på tværs af land og by. Men fælles er, at de bygger på ægte passion, virkelyst og omsorg for mennesker og steder. Ildsjælene skaber nye oplevelser og fællesskaber, tager vare på kulturarven og rækker ud til lokalsamfund og udsatte grupper," skriver Realdania i pressemeddelelsen.

”I Realdania har vi støttet ildsjæleprojekter i hele landet i en længere årrække. Det er opløftende at se, hvordan hver ansøgningsmulighed byder på nye inspirerende idéer og en smittende energi. I Realdania tror vi på ildsjælene og deres evne til at se det store potentiale i det små – og skabe forandringer og forbedringer. Vi er stolte af fortsat at kunne bakke op om deres store indsats,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Kapp

Publiceret 06 March 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.