Bornholms dramatiske besættelse

Foredrag af Jesper Gaarskjær i Rejsestalden

foredrag Historisk Forening i Jægerspris har inviteret Jesper Gaarskjær til at holde foredraget 'Bornholms dramatiske besættelse'.

Det sker 14. marts kl. 19.30.

Gaarskjær er en prisvindende forfatter, der har skrevet flere dokumentariske bøger og biografier - bl.a. bestselleren ’Kjeld & Dirch’ og biografien ’Inside Liverpool’.

Han er lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har senest debuteret som skønlitterær forfatter med den anmelderroste digtsamling ’At synke et ocean’.

Jesper Gaarskjær kommer med sit foredrag om besættelsen af Bornholm.

Jesper Gaarskjær kommer med sit foredrag om besættelsen af Bornholm.

Jesper Gaarskjær vil fortælle, hvad der skete på Bornholm under besættelsen. Ikke mindst da Den Røde Hær først sønderbombede og derefter 'besatte' øen i næsten et år, mens resten af landet jublede over befrielsen og ikke tænkte nærmere over landsmændene på den lille østlige ø.

Jesper Gaarskjær vil i ord og billeder fortælle om den særlige bornholmske modstandskamp, stikkerlikvideringer, bombeattentater og klipning af feltmadrasser. Et centralt fokus vil være den russiske besættelse, der ikke var så uproblematisk, som den sidenhen er blevet fremstillet, men involverede adskillige overgreb på bornholmere. Overgreb, som blev tiet ihjel og officielt aldrig fandt sted.

Entre kr. 30 for medlemmer og kr. 50,- for ikke medlemmer.

-vik

Publiceret 01 March 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.