Det går godt for Bang Nielsen, der blandt andet står bag denne udstykning i Gerlev.

Det går godt for Bang Nielsen, der blandt andet står bag denne udstykning i Gerlev.

Indtjeningen følger ikke med den stigende omsætning hos Bang Nielsen

Omsætningen er god. Men manglen på arbejdskraft sætter spor

Af
Jakob Markert

Når en virksomheds omsætning stiger, så går alt godt.

Sådan tænker mange nok, at det hænger sammen, men hos entreprenørvirksomheden Bang Nielsen A/S fra Jægerspris har direktør John Bang Nielsen måttet sande, at man på trods af, at man igen i år har øget omsætningen i en grad, så virksomheden endnu en gang er at finde på Børsens gazelleliste, så er alt ikke bare rosenrødt.

”Det har været et travlt år. Det har faktisk været så travlt, at vi slet ikke har kunne følge med på alle de opgaver, som vi har vundet. Det skyldes ikke mindst, at det har været svært at skaffe nok medarbejdere,” forklarer John Bang Nielsen.

I løbet af året har Bang Nielsen således være entreprenør på store opgaver, som mange virksomheder normalt er interesseret i at få. De har således bl.a. bygget rækkehuse i Gerlev og den nye administrationsbygning hos CO-RO i Frederikssund.

Kommet færre om buddet

Det er dog ikke meget hokus pokus over John Bang Nielsens opskrift på, hvorfor virksomheden vinder så mange projekter:

”Vi har egentlig bare fulgt markedsprisen. Desuden er der kommet færre om buddet, fordi der har været en del konkurser rundt omkring,” siger han og fortsætter:

”Det har gjort, at vi i forhold til vores budget har holdt omsætningen, mens det store lønpres har gjort, at vores indtjening alligevel ikke har været så høj som håbet.”

Så selvom John Bang Nielsen tror på, at virksomhedens vækst i hvert fald nok skal fortsætte et par år endnu, så er han indstillet på, at de fremadrettet måske bliver nødt til at byde ind på færre projekter for at få det hele til at køre rundt.

I forhold til det kommende år ser det hele dog stadig positivt ud.

”Vi vil fortsætte med at handle grunde her i området, og vi har allerede fået arbejde ind for 100 mio. kr. til næste år. Så det første halvår er booket, men vi skal selvfølgelig stadig have mere,” siger John Bang Nielsen.

Publiceret 01 January 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!