Monica og Heidi er bidt af fødder, nu åbner de fodterapi i Jægerspris:

“Vi kigger på fodtøj og gangart, når vi holder for rødt”

Snart kan man igen få ordnet fødder på Hovedgaden i Jægerspris

Af
Af Birgitte Masson

Der hersker travlhed i lokalerne på Hovedgaden 42 i Jægerspris. Snart åbner Hovedgadens Fodterapi, og udover at indehaverne Monica Neumann og Heidi Lyngbøg har travlt med at indrette og gøre klar til kunderne, så har de også lige et par eksamensopgaver der skal overstås først.
“Vi har en skriftelig opgave og en mundtlig eksamen tilbage,” fortæller Heidi.
Men når de sidste eksaminer er i hus, kan de ikke bare kalde sig statsautoriseret fodterapeuter med autorisation fra Sundhedsstyrelsen. De kan også for alvor realisere deres egen klinik: Hovedgadens Fodterapi som åbner den 8. februar. Der er allerede rift om tiderne.
“Det er fantastisk, som telefonerne allerede ringer,” siger Monica glad. Men det overrasker hende ikke.
“I forbindelse med mit tidligere arbejde i hjemmeplejen havde jeg tæt kontakt med de få fodterapeuter der var i området. Her så jeg behovet. Jægerspris har haft fodterapeut Tove Wolf i årtier, men da hun gik på pension, var det oplagt, at vi skulle åbne klinik her,” siger Monica.
Hun fortæller, at de også vil etablere et stort indlægs værksted i forretningen. Her vil de lave håndlavede indlæg fra bunden.
“Fremstilling af indlæg vil være et af klinikkens specialer. Vi får eget værksted, hvor vi selv fremstiller individuelt tilpasset indlæg,” fortæller Monica som bliver suppleret af Heidi:
“Mange af de problemer folk går med i kroppen, stammer fra fødderne. Det er jo dem, der bærer det hele,” fortæller Heidi.
Hun understreger, at det naturligvis ikke er alle problemstillinger, som de to fodterapeuter kan løse, derfor vil de samarbejde og henvise til andre behandlere i sundhedssystemet bl.a. fysioterapeuter.

Rart at fire øjne kigger på de samme ting

Heidi og Monica, der begge er fra Jægerspris, mødte hinanden på Fodterapeutskolen i København. Ret hurtigt fandt de ud af, at de ikke bare var fra samme by, men at kemien også var god imellem dem.
De begyndte af følges ad til skolen, og det var bl.a på disse ture i bilen, ideen om at åbne klinik sammen begyndte at spire.
“Det, at vi har fulgtes sammen i bil har været en god styrepind for, hvad vi skulle. Og så har vi siddet der i bilen, og har ikke kunnet lade være med at glo ned på folks fodtøj og gangart, når vi holdt for rødt.” siger Heidi, og smiler til Monica der tilføjer:
“Det bliver rigtig dejligt at have hinanden i dagligdagen på klinikken. Ikke bare socialt, men det højner fagligheden, at man er flere. Og det kan måske også være rart, at fire øjne kigger på de samme ting. Derved holder man hinanden til ilden,” siger Monica.
Der er åbningsreception i Hovedgadens Fodterapi den 8. februar klokken 13-17.
Læs mere på www.hovedgadensfodterapi.dk

Publiceret 17 January 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.