Vinge-kaos sætter kæp i hjulet på Kulhuse cykelsti

Kulhuse cykelstien bliver måske sat på pause, når byrådet mødes i aften for at vedtage en spareplan

Af
Af Birgitte Masson

Sig Kulhuse-cykelsti og navnet Anja Bisp Pedersen vil efter alt at dømme poppe op hos mange. For selvom flere Kulhuse-borgere de sidste 40 år har efterlyst en cykelsti på strækningen mellem Jægerspris og Kulhuse, så er hun kvinden, der de sidste fire år har sat alle kræfter ind for at få politikerne i Frederikssund Kommune til at vende tommelfingeren opad til projektet.
Det har ikke bare medført, at Anja Bisp Pedersen i sommer modtog Blå Nats Kulturstok, som en anerkendelse af hendes kamp for cykelstien. Det har også været medvirkende til, at politikerne i budgetaftalen i september 2017 vedtog, at cykelstien skulle realiseres.
Nu viser det sig imidlertid, at der efter et forfejlet salg af byggeretter i Vinge Centrum, hvor der pludselig mangler 163 millioner kroner i kassen, skal findes 100 millioner kroner. Derfor er der risiko for, at Kulhuse cykelstien bliver sat på pause, når politikerne i Frederikssund kommune mødes onsdag aften, for at vedtage en spareplan.
“Jeg er rystet,” siger Anja Bisp Pedersen til Lokalavisen forud for aftens møde i byrådet.
“Det er sørgeligt, hvis de (politikerne red.) har så lidt anstændighed. Vi taler her om trafiksikkerheden for en stor gruppe mennesker,” siger Anja Bisp Pedersen og nævner i flæng Kulhuses borgere, erhvervslivet og turisterne.
“Jeg vil opfordre politikerne til, at de tænker sig godt om og fører en anstændig og troværdig politik. Trafiksikkerheden på strækningen mellem Jægerspris og Kulhuse er ikke et luksusproblem. Det vil være et løftebrud af format, hvis de beslutter sig for at tage Kulhuse cykelstien af bordet for at spare 15 millioner kroner,” siger Anja Bisp Pedersen.

Publiceret 20 December 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV