Lone og Jan redder igen julen for andre

I fem år har Lone og Jan Frandsen arrangeret jul for en masse fremmede mennesker. “Den tradition holder vi fast i”, fortæller de

Af
Af Birgitte Masson

'Lone og Jan på Færgelunden gør en helt særlig forskel med deres julearrangement d. 23. december. De gør et kæmpe stykke arbejde med alt det praktiske, før dørene kan åbnes for ca. 100 gæster. Et sådant initiativ mener jeg skal påskønnes, og også gerne omtales, for uden sponsorer og opbakning fra lokalsamfundet går det altså ikke.
Så jeg synes, at Lone og Jan skal mærke, at der også er nogen, der tænker på dem, mens de har travlt med at få alt til at klappe for 100 andre den 23. december.'
Sådan skriver Joan G. Nielsen. Hun er en af dem, som har indstillet parret bag Færgelundens Motel og Kursuscenter - Lone og Jan Frandsen til Lokalavisens julekurv, der gives til nogle mennesker, som gør noget særligt for at glæde andre i julen.
Og det gør Lone og Jan, som driver parløb både privat og professionelt. I år er det 5. år, at de åbner dørene den 23. december for 100 børn, unge og ældre som ellers ikke ville have råd til at holde jul, eller for nogles vedkommende, måske ville sidde alene juleaften, af den ene eller anden årsag.
“I år kommer en familie fra Holbæk med tre børn. De ringede og spurgte, om de måtte komme,” fortæller Jan Frandsen og fortsætter:
“Jeg sagde til dem, at der i år desværre ikke ville være gaver, hvortil de sagde: 'Men er der jul ?'.”
Og jul det er der takket være en masse frivillige og hjælpsomme mennesker. For i lighed med tidligere år, har de Blå Spejdere i Jægerspris doneret det store juletræ. Sognepræsten fra Græse Signe Voldby kommer og synger sammen med børnene.
“Det er så dejligt, for mange af vores faste hjælpere spørger om de må være med,” fortæller Jan som bliver suppleret af Lone som fortæller, at selvom der i år ikke er blevet råd til julegaver til børnene, så vil der være lidt sponsorgaver, når der skal spilles lotteri.
I skrivende stund er der tilmeldt 75 gæster til julearrangementet. Der er plads til 100 deltagere.
Når julen er godt overstået, lukker ægteparret Frandsen ned for aktiviteterne for den 2. januar at tage på en tiltrængt ferie.
“Det er 6-7 år siden, at vi har været på rigtig ferie. Det bliver godt. Og så kommer vi tilbage med ny energi og gejst,” siger Jan smilende. Han fortæller, at kalenderen til det populære hotel og kursuscenter fra februar igen er helt booket med arrangementer.
Og ja - næste års juleaftensarrangement for enlige og socialt udsatte er også allerede booket ind i kalenderen.

Publiceret 19 December 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV