For et par måneder siden blev organisationen PLAN BI præsenteret for borgerne i Hornsherred. Nu er PLAN BI klar med et stort event den 1. oktober i Jægerspris. Arkivfoto

For et par måneder siden blev organisationen PLAN BI præsenteret for borgerne i Hornsherred. Nu er PLAN BI klar med et stort event den 1. oktober i Jægerspris. Arkivfoto

Chili-konkurrence skal hjælpe vilde bier

Spis chili og vind. Det er en del af et arrangement, som den lokale afdeling af organisationen PLAN BI afholder i Jægerspris den 1. oktober. 150.000 kroner har den lokale organisation fået i støtte

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Der bliver travlhed foran SuperBrugsen i Jægerspris, når den lokale afdeling af organisationen PLAN BI inviterer blandt andet til chili-konkurrence, mad, smagsprøver af tequila og foredrag om hvad vilde bier egentlig betyder for os alle sammen.
Organisationen har lige modtaget økonomisk støtte af COOP på 150.000 kroner til at løbe PLAN BI i gang i Hornsherred og Frederikssund, og arrangementet i Jægerspris er altså det første.
Det hele starter klokken 15:00. I løbet af dagen vil der være foredrag med Ph.D Claus Rasmussen fra Aarhus Universitet, der vil fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at vi passer på vores vilde bier. Stand-upper Mette Frobenius kommer og leder en såkaldt CHILI-HEAD konkurrence, hvor styrken på chilierne gradvist bliver højere. Når der kun er en tilbage i konkurrencen, ja så er årets CHILE-HEAD i Frederikssund og omegn fundet.
Udover foredrag og konkurrence kan man også bygge sit eget bi-hotel, høre mere om PLAN BI, få viden om COOP's bi-venner og tilmelde sig gratis kurser om vilde bier, Du kan selv smage på chili-frugter og høre mere om planterne. Det bliver også muligt at smage og høre om luksus-tequila, se på havebøger, høre musik, drikke milkshake med eller uden chili, og så er der altså mulighed for at købe sig en gang mad. Arrangementet slutter klokken 19:00.

Publiceret 26 September 2016 07:45

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.