Chili-konkurrence skal hjælpe vilde bier

Spis chili og vind. Det er en del af et arrangement, som den lokale afdeling af organisationen PLAN BI afholder i Jægerspris den 1. oktober. 150.000 kroner har den lokale organisation fået i støtte

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Der bliver travlhed foran SuperBrugsen i Jægerspris, når den lokale afdeling af organisationen PLAN BI inviterer blandt andet til chili-konkurrence, mad, smagsprøver af tequila og foredrag om hvad vilde bier egentlig betyder for os alle sammen.
Organisationen har lige modtaget økonomisk støtte af COOP på 150.000 kroner til at løbe PLAN BI i gang i Hornsherred og Frederikssund, og arrangementet i Jægerspris er altså det første.
Det hele starter klokken 15:00. I løbet af dagen vil der være foredrag med Ph.D Claus Rasmussen fra Aarhus Universitet, der vil fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at vi passer på vores vilde bier. Stand-upper Mette Frobenius kommer og leder en såkaldt CHILI-HEAD konkurrence, hvor styrken på chilierne gradvist bliver højere. Når der kun er en tilbage i konkurrencen, ja så er årets CHILE-HEAD i Frederikssund og omegn fundet.
Udover foredrag og konkurrence kan man også bygge sit eget bi-hotel, høre mere om PLAN BI, få viden om COOP's bi-venner og tilmelde sig gratis kurser om vilde bier, Du kan selv smage på chili-frugter og høre mere om planterne. Det bliver også muligt at smage og høre om luksus-tequila, se på havebøger, høre musik, drikke milkshake med eller uden chili, og så er der altså mulighed for at købe sig en gang mad. Arrangementet slutter klokken 19:00.

Publiceret 26 September 2016 07:45

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.