I Harry Pottcast tager Amalie og Nanna hver uge deres lyttere med gennem kapitlerne i J.K. Rowlings syv bøger om Harry Potter. Pressefoto

I Harry Pottcast tager Amalie og Nanna hver uge deres lyttere med gennem kapitlerne i J.K. Rowlings syv bøger om Harry Potter. Pressefoto

Kom til liveoptagelse med Harry Pottcast

frederikssund Selvom det er over 20 år siden, den første Harry Potter-bog udkom, tager serien stadig læsere verden over med storm.

Kan man ikke få nok af Harry Potter-bøgernes magiske univers, så er Frederikssund Bibliotek måske et besøg værd lørdag 9. marts kl. 14-15.30, hvor man kan opleve en liveoptagelse af podcasten Harry Pottcast.

I Harry Pottcast tager de to værter Amalie og Nanna hver uge deres lyttere med gennem kapitlerne i J.K. Rowlings syv bøger om Harry Potter.

De diskuterer plot, karakterer, magiske elementer og meget mere, og kobler alt dette til vores egen verden og de udfordringer, som vi selv står over for.

Arrangementet henvender sig til voksne. Det er gratis at deltage ved tilmelding på www.bibliotekerne.frederikssund.dk eller på det lokale bibliotek.

jesl

Publiceret 02 March 2019 01:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!