'Strejf' fra 2017, akryl på lærred, af Bjørn Vilmar Rasmussen kan ses på Elværket.

'Strejf' fra 2017, akryl på lærred, af Bjørn Vilmar Rasmussen kan ses på Elværket.

Ny udstilling på Kulturhuset Elværket

frederikssund Den 68-årige kunstner Bjørn Vilmar Rasmussen udstiller på Kulturhuset Elværket i Frederikssund frem til 12. april.

I den forbindelse har Elværket fremsendt en pressemeddelelse med følgende ord fra kunstneren selv: "Maleriet er altid kommet først, det var bare ikke der jeg startede. Jeg begyndte at udtrykke mig grafisk som ung, og i 1991 gav jeg endelig maleriet en chance. Der har jeg som kunstner fundet mit rette element. En gang imellem eksperimenterer jeg med grafik og skulpturer, men maleriet vinder hver gang!

Maleriet har uanede dimensioner, kombinationer og eksperimenter foran sig i form af farvepalet, metoder og redskaber.

Man kan puste, blæse, skabe, ridse, lasere, blande materialer og vælge nøjagtigt den type maling, der passer til en.

Jeg er følelses- og idéstyret. I nogle perioder maler jeg slet ikke, andre er jeg meget produktiv. Kunsten for mig er en platform for leg, undersøgelse, udtryk og en art kreativt eventyr.

For mig er det at male billeder en dynamisk proces, hvor jeg hele tiden lærer nyt".

jbe

Publiceret 28 February 2019 22:11

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.