'Strejf' fra 2017, akryl på lærred, af Bjørn Vilmar Rasmussen kan ses på Elværket.

'Strejf' fra 2017, akryl på lærred, af Bjørn Vilmar Rasmussen kan ses på Elværket.

Ny udstilling på Kulturhuset Elværket

frederikssund Den 68-årige kunstner Bjørn Vilmar Rasmussen udstiller på Kulturhuset Elværket i Frederikssund frem til 12. april.

I den forbindelse har Elværket fremsendt en pressemeddelelse med følgende ord fra kunstneren selv: "Maleriet er altid kommet først, det var bare ikke der jeg startede. Jeg begyndte at udtrykke mig grafisk som ung, og i 1991 gav jeg endelig maleriet en chance. Der har jeg som kunstner fundet mit rette element. En gang imellem eksperimenterer jeg med grafik og skulpturer, men maleriet vinder hver gang!

Maleriet har uanede dimensioner, kombinationer og eksperimenter foran sig i form af farvepalet, metoder og redskaber.

Man kan puste, blæse, skabe, ridse, lasere, blande materialer og vælge nøjagtigt den type maling, der passer til en.

Jeg er følelses- og idéstyret. I nogle perioder maler jeg slet ikke, andre er jeg meget produktiv. Kunsten for mig er en platform for leg, undersøgelse, udtryk og en art kreativt eventyr.

For mig er det at male billeder en dynamisk proces, hvor jeg hele tiden lærer nyt".

jbe

Publiceret 28 February 2019 22:11

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!