Marbækvej skal udvides for at kunne klare trafikken til og fra den kommende fjordforbindelse. Arkivfoto: Birgitte Masson

Marbækvej skal udvides for at kunne klare trafikken til og fra den kommende fjordforbindelse. Arkivfoto: Birgitte Masson

Marbækvej i Frederikssund skal udvides

Byrådet frigav onsdag aften 5,3 millioner kroner til anlægsarbejdet

frederikssund Når den nye Fjordforbindelse over Roskilde Fjord åbner senere på året, bliver Marbækvej den primære trafikvej i den sydlige del af Frederikssund for henholdsvis trafik fra Hornsherred og fra Frederikssundsvej og Vinge.

Det kræver en udvidelse af vejen, og derfor gav Byrådet på sit møde 27. februar en anlægsbevilling på 5,3 mio. kr. til projektet.

Det skriver Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.

6.300 køretøjer i døgnet

Med åbningen af Fjordforbindelsen forventes det, at trafikken på Marbækvej imellem rundkørslen Marbækvej/Strandvangen og tilslutningen til Fjordforbindelsen vil stige til ca. 6.300 køretøjer i døgnet. Derfor skal vejen udvides på strækningen fra Ørnestens Vænge og frem til den kommende Fjordforbindelse – en strækning på i alt 350 meter. Det er Frederikssund Kommune, der står for arbejdet fra Ørnestens Vænge og frem til ejendommen Marbækvej 49. Derfra og frem til Fjordforbindelsen er det Vejdirektoratet, der står for arbejdet.

Cykelsti i begge retninger

Kørebanen får en samlet bredde på 6,50 m. I begge sider bliver der anlagt enkeltrettede cykelstier med en bredde på 1,70 m. Endelig etableres der skelrabatter med en bredde på en meter. Regnvand fra vejen vil blive ført til det eksisterende regnvandsbassin på hjørnet at Marbækvej og Gyldenstens Vænge. Og endelig bliver der opsat ny vejbelysning svarende til den type, der allerede er opsat på Marbækvej.

Arbejdet ventes at begynde i første halvdel af marts og være færdigt i løbet af juli måned.

Publiceret 28 February 2019 11:48

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.