Boksestævne trak fuldt hus

Der var fyldt til bristepunktet, da AK Falken lørdag afviklede boksestævne

boksning Der blev både givet og taget øretæver i massevis, vippet nonchelant med højrehånden hævet i vejret og fightet på livet løs, da de lokaler, der tidligere rummede Klub Nord, lørdag dannede rammen om AK Falkens første boksestævne på hjemmebane i mange år.

"Faktisk har man - så vidt jeg ved - ikke afviklet et stævne siden klubbens 60 års jubilæum, og det var i 86. Så det er mange år siden," konstaterer Henrik Poulsen, der både er træner og leder i klubben.

Han betegner stævnet som en succes både sportsligt op publikumsmæssigt:

"Der var jo fuldt hus hele dagen, der var masser af god boksning, positive tilbagemeldinger fra de andre klubber, og så vidt jeg kan vurdere formentlig endda et lille overskud. Så det er simpelthen så godt," siger han til Lokalavisen.

Opbakningen til stævnet betyder ikke bare, at man til efteråret igen vil afvikle et stævne:

"Det betyder også, at vi vil preøve at se, om vi kan få mulighed for at afvikle det i Frederikssundhallen og forsøge at fylde den. Men det bedste er næsten, at jeg tror, vi fik 25 forespørgsler fra nogle af de store knægte på Heimdalsvej på, hvordan de kan blive medlem. Hvis bare vi kan være med til at flytte nogle fra gadehjørnet og herind, hvor man både kan give hinanden nogle tæsk og krammere, så vil jeg være rigtig stolt," siger Henrik Poulsen.

Efter hver omgang indsamles ringdommernes vurdering, så den samlede vinder efter kampen kan udråbes.

Efter hver omgang indsamles ringdommernes vurdering, så den samlede vinder efter kampen kan udråbes.

Det er svært at stikke et skævt smil, når man har tandbeskytter i.

Det er svært at stikke et skævt smil, når man har tandbeskytter i.

Publiceret 18 February 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!