Lokale virksomheder inviterer til messe

Borgerne får mulighed for at møde en lang række lokale virksomheder til messe i Elværket 23. februar

Til dagligt trækker de på hinandens kompetencer i Foreningen Netvirk.

Men lørdag den 23.februar viser de sig frem overfor nysgerrige borgere, der vil have et indblik i, hvad lokale virksomheder har at byde på.

Det sker på den såkaldte Netvirks Messe, hvor man kan møde flere forskellige virksomheder, både håndværksfirmaer, diverse konsulenter og andre spændende virksomheder fra Frederikssund kommune og omegn.

Foruden virksomhedernes stande byder dagen på en række foredrag:

  Kl. 10.30 Klimaforeningen - Lev lokalt, tænk globalt

  Kl. 11.30 Hans Andersen om Motorvejen til Frederikssund

  Kl. 12.30 Marianne Therkildsen - om Hypnose

  Kl. 13.30 Kom og hør mere om det kommende Fjordbad i Frederikssund

  Kl. 14.30 Skibby Aktive for Fjordlandet og forventninger til Kronprinsesse Marys Bro

  Kl. 15.30 Henrik Burmann om Cannabisolier og -salver

Caféen vil være åben - betaling med kontanter eller mobilePay

Publiceret 15 February 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!