Johnni Falkensten (nr. to fra højre) flankeret af dommerkomitéen; Peter Darum, Lokalavisen, Søren Bryde, Jægerspris Netværk samt Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank

Johnni Falkensten (nr. to fra højre) flankeret af dommerkomitéen; Peter Darum, Lokalavisen, Søren Bryde, Jægerspris Netværk samt Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank

Falkensten Vin vinder premiere-pris

Falkensten Vin løb med hæderen, da Danske Bank og Lokalavisen for første gang kårede Månedens Metailbutik i Frederikssund Kommune

frederikssund Der var masser af gode bud fra læserne.

Men dommerpanelet, bestående af Søren Bryde fra Jægerspris Netværk, Jesper Fini Kuhre, filialdirektør i Danske Bank og Peter Darum, salgschef hos Lokalavisen, var ikke i tvivl, da der blandt de mange forslag skulle peges på én detailbutik, der som den første havde fortjent hæderen som Månedens Detailbutik i Frederikssund Kommune.

Ikke blot var der mange læsere, der på Facebook havde peget på Falkensten Vin - eller personligt på indehaveren Johnni Falkensten. Der var også givet masser af gode eksempler på, hvorfor lige netop han og hans butik burde løbe med hæderen. Og de rosende ord gik igen, da dommerkomitéen torsdag overraskede Johnni Falkensten med blomster og diplom i butikken.

"Noget af dét, der går igen, er ikke bare dit engagement i din egen butik, men også i bestræbelserne på at skabe liv i gågaden og deltage i og skabe arrangementer, hvor du med din viden og service gør en stor forskel," lød det blandt andet fra Jesper Fini Kuhre, der blev fulgt op af Peter Darum:

"Der var masser af gode bud, og der er heldigvis masser af gode bud på Månedens Butik. Noget af dét, der går igen - ikke mindst i din butik - er, at folk har en oplevelse, at her får de dét ekstra i form af service og personlighed, som du ikke kan få på nettet. Den slags butikker er der behov for," konstaterede kan.

Modtageren selv var naturligt stolt over de rosende ord og medgav også, at netop viden om vinen, personlighed og service er væsentlige parametre i kampen for at ikke bare at overleve men også skabe liv og gode oplevelser som butik:

"Frederikssund er en pendlerkommune, og hvis ikke vi formår at levere varen, så handler folk i Lyngby eller andre steder, inden de kører hjem."

Publiceret 31 January 2019 11:59

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!