Hør om Tyrkiet - der er under forandring

Folkeuniversitetet i Frederikssund inviterer til en aften om den nyeste udvikling i Tyrkiet. Det foregår på Elværket i Frederikssund tirsdag den 30. januar kl. 19.30.
Foredragsholder er Mathias Findalen, der er cand.mag. i historie og mellemøststudier og som medierne ofte anvender som ekspert om den politiske situation i Mellemøsten.

Massiv udfordring

Tyrkiet oplever i disse tider en massiv udfordring for det demokratiske samfund i landet. Siden militærkuppet den 15. juli 2016 er mere end 100.000 blevet afskediget og over 40.000 fængslet. Den tyrkiske præsident Erdogan påstår, at det er den eksilerede imam Fethullah Gülen, der står bag kupforsøget, og det har sat gang i en række nedslag mod oppositionen i Tyrkiet. Derudover er Tyrkiet presset af utallige terrorangreb i landet, en voldsom optrapning af konflikten med den kurdiske bevægelse PKK, militær intervention i Syrien og Irak samt over 3 millioner flygtninge i landet. Foredraget vil behandle nogle af disse emner og komme med bagvedliggende forklaringer på, hvorfor Tyrkiet står, hvor det gør i dag.

Alle er velkommen.

Der tages entre, som kan betales ved indgangen kontant eller med MobilePay.

Man kan læse mere om foredraget på Folkeuniversitetets hjemmeside fufsund.dk, hvor man også kan købe billetten.

Publiceret 25 January 2018 11:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.