Kom med til Laos og Cambodia

24. januar klokken 19 kan du i Oppe Sundby Sognehus tage med om på den anden side af jorden. Det er Brita og Jens Pilegaard Hansen, der kommer og fortæller om deres rejser. De har gennem de seneste syv år arbejdet frivilligt i SOS Børnebyernes lokalgruppe i Frederikssund.
Da SOS-Børnebyerne Danmark i samarbejde med Nyhavn Rejser planlagde en tur til Cambodia og Laos, hvor deltagerne skulle besøge SOS Børnebyer og andre SOS projekter, måtte de simpelthen tilmelde sig.
Med udgang i de billeder, de tog på rejsen, vil de fortælle om de to landes aktuelle situation, deres historie og de sorte kapitler som for eksempel folkemordet under De røde Khmer. Foredraget er gratis.

Publiceret 18 January 2018 15:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.