Tobias klar med Fodbold Fitness for unge

Fodbold Fitness findes allerede i Frederikssund, men som noget nyt kan unge også melde sig til. Bag holdet står bare 19-årige Tobias

Af
Af Birgitte Masson

Du behøver ikke at være et geni med en bold. Ej heller ambitiøs eller i god form. For glæde og leg med bolden krydret med socialt samvær er nogle af grundelementerne, når Tobias Mortensen fra Jægerspris om kort tid starter Fodbold Fitness for mænd i alderen 15 til 45 år.
Den bare 19-årige ejendomsmæglerelev har allerede mødt stor opbakning til projektet, særligt fra unge som ikke har lyst til at dyrket holdfodbold, men gerne vil spille for sjov. Det kender Tobias alt til.
“Jeg har aldrig haft den store interesse i at spille traditionel fodbold på hold. Jeg kan bedst lide, når det er for sjov. Så når jeg spiller fodbold, er det i fritiden sammen med vennerne,” fortæller Tobias.
“Flere har vist interesse for den lukkede Facebookgruppe - Fodboldfitness ORI-Mænd, som jeg har oprettet. Måske fordi der ikke findes noget tilsvarende for unge mænd i Frederikssund. Jeg tror, det her rammer en bred målgruppe, i og med det kombinerer fitness med boldspil,” fortæller Tobias.
Det var oprindeligt en tidligere kærestes forældre, som begge arbejdede i DBU, der inspirerede Tobias til at starte Fodbold Fitness i Frederikssund. Der eksisterer allerede flere Fodbold Fitness-hold for voksne, så dette skulle være et hold, hvor der også var plads til unge.
“Jeg har fået opbakning til holdet i ORI. De synes det er et fedt initiativ. I starten er det meningen, at vi skal spille på kunstgræsbanerne i FIK, men når vi kommer længere hen på foråret, rykker vi til ORIs udendørsanlæg,” siger Tobias.
Fodbold Fitness udspringer af et samarbejde mellem DGI Fodbold og DBU under “Bevæg dig for livet - Fodbold”.

Publiceret 16 January 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.