Ekspert efter afsløring af dokument:

Kommunen har ikke fulgt reglerne

Det var ikke de manglende millioner i kommunekassen, der var på dagsordenen, da der onsdag aften var indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde i Frederikssund Kommune.
Af den lukkede dagsorden, som DR København er i besiddelse af, fremgår det nemlig, at mødets eneste punkt var de kontraktlige forpligtelser Frederikssund Kommune har påtaget sig i den aftale omkring byggeprojektet Vinge centrum, der er indgået med samarbejdspartnerne AP Ejendomme og MT Højgaard.
I et fortroligt dokument som var sat på som bilag skriver kommunen direkte, at der er tvivl om, hvor store økonomiske forpligtigelser man har påtaget sig, samt hvor store økonomiske risici man løber med aftalen omkring Vinge Centrum. Det fremgår ligeledes, at der er store problemer med journaliseringen af hele sagen, idet blandt andet de løbende drøftelser, anbefalinger og beslutninger ikke er skrevet ned.
Det får en række forvaltningseksperter til at konkludere, at Frederikssund Kommune har ikke fulgt reglerne på området.
“Det er stærkt bekymrende. Der skal jo netop være journalisering, så man bagefter kan gå tilbage og se, hvilke beslutninger man har truffet på hvilke grundlag, og hvem har været med til at træffe beslutningerne,” siger professor i Samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve til DR.København.
Kommunalforsker og forskningschef ved Danmarks Medie- og journalisthøjskole, Roger Buch mener, at Frederikssund Kommune klart er på den forkerte side af stregen.
“Det er jo en klokkeklar overtrædelse af forvaltnings- og offentlighedsloven, fordi man i den offentlige sektor skal sørge for at arkivere mails og andre kontakter, mødereferater og den slags for hele tiden at sikre, at man har styr på hvilke beslutninger, der bliver truffet og for at borgere, medier eller andre interesserede kan få korrekt aktindsigt. Det er en grundlæggende præmis overalt i den offentlige sektor,” siger han til DR.København.
mass

Publiceret 14 December 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV