Malthe fra Skibby spiller med i Eventyrteatrets juleforestilling:

“Et adrenalinkick at få anerkendelse af 1000 mennesker"

18-årige Malthe fra Skibby har teater i blodet. Så meget at han i år medvirker i Eventyrteatrets juleforestilling

Af
Af Birgitte Masson

På trods af intentioner om ro og ægte julefred, må mange sande, at december er og bliver en travl tid.
Det kan 18-årige Malthe Saunte fra Skibby helt sikkert skrive under på i år. For ikke nok med, at han går i 3.g på Frederikssund Gymnasium, og lige nu har en stor SRP-opgave, som skal afleveres den 20. december, så medvirker han også i Eventyrteatrets forestilling Julehjertet, som spilles i Glassalen, Tivoli frem til den 17. december.
“Lige nu er jeg helt sindsygt træt. Op til premieren har vi stort set øvet dagligt,“ fortæller Malthe, som i forestillingen spiller Rolex, den stressede chef på julegavepakkeriet.
Men selvom Malthe ville ønske, at han havde knapt så travlt med skolen og teatret, så er det alligevel ham, som bliver hængende, efter at lørdagsforestillingen er ovre.
“Jeg nyder, at jeg har fri klokken 13 om lørdagen. Jeg ville gerne kunne sige, at jeg tog hjem og sov, men jeg bliver som regel hængende for at hygge sammen med teatervennerne.”

Lånte 200 kroner til optagelsesprøven

Malthe har været elev på Eventyrteatret i tre år. Egentlig ærgrer han sig over, at han først sent opdagede, at det professionelle børneteater i Søborg eksisterede.
“Jeg hørte først om Eventyrteatret, da en fra min folkeskole fortalte, at hun skulle derind til optagelsesprøve. Så jeg gik hjem og spurgte min mor, om jeg kunne låne 200 kroner, som det kostede at gå til optagelseprøven, som allerede var dagen efter.”
Malthe havde af gode grunde ikke lang tid til at øve den tekst og melodi, som han skulle kunne udenad. Alligevel formåede han, at overbevise teatret om, at han havde talent.
“Det har været tre mega fede og sjove år. Men er da øv over, at jeg ikke havde opdaget Eventyrteatret før,” fortæller Malthe, som falder for aldersgrænsen når han fylder 19 år.
Men en ting er talent, noget andet er, om man brænder for at spille teater, og er villig til at ofre noget for det. Det er Malthe.
Han har mindst en gang om ugen taget bussen og toget ind til Eventyrteatrets dramaskole, hvor talentfulde børn og unge fra store dele af Sjælland får undervisning af professionelle skuespillere, sangere og dansere.

Malthe Saunte fra Skibby spiller nissen Rolex (yderst th) i Eventyrteatrets juleforestilling i Glassalen.
Fotograf: Ole Mortensen

Malthe Saunte fra Skibby spiller nissen Rolex (yderst th) i Eventyrteatrets juleforestilling i Glassalen. Fotograf: Ole Mortensen

Skal tjene penge - og sove

Som flere skuespillere har gjort det før ham, har også Malthe trådt sine første skridt på de skrå brædder i JAS. Her begyndte han som ni-årig, og han er i dag stadig tilknyttet teatret, nu som skuespiller og instruktør.
“Jeg kunne godt tænke mig at søge ind på Statens Teaterskole. Men der er allerede prøver til januar, og det får jeg ikke tid til,” fortæller Malthe realistisk. Han skal med andre ord have sin studentereksamen i hus, og så skal han holde sabbatår bagefter.
“Jeg skal tjene penge.” Malthe holder en pause, han smiler og tilføjer :
“Og så skal jeg sove.”
Hvad er det bedste ved at spille teater?
“Det fedeste er at få anerkendelse, når man er færdig med en forestilling. Jeg er helt vild med at få anerkendelse af 1000 mennesker i salen. Det er et stort adrenalin-kick.”

Publiceret 12 December 2017 00:00

SENESTE TV