Maria bag Ønsketræet:

’Jeg har selv været et udsat barn’

Blandt andet takket være Maria Dyngvold Alstrup kan flere anbragte børn få sig en ekstra julegave i år

Af
Af Birgitte Masson

Hvem gør noget for at glæde andre i julen? Til denne efterlysning i Lokalavisen har flere af vores læsere peget på Maria Dyngvold Alstrup fra Frederikssund.
Maria Vestergaard skriver:
“Jeg vil gerne nominere Maria Dyngvold Alstrup, der i den grad støtter andre i julen med et STORT hjerterum. Maria startede den fine juletræstradition i Frederikssund, hvor anbragte børn får deres juleønsker opfyldt. Jeg synes simpelthen, det er en genial idé, og et fantastisk initiativ, der spreder glæde i juletiden, ikke kun for de børn der får gaverne, men også for de familier der får lov til at gøre en god gerning. Maria er absolut en julekurv værdig!”
Lea skriver:
“Maria spreder glæde hver dag i sit arbejde, men specielt i julen for børn der ikke har så meget. Hun har et kæmpe hjerte, og ønsker at hjælpe andre. Derfor startede hun Ønsketræet, hvor hun samler gaver ind til en masse børn på en døgninstitution. Jeg synes Maria fortjener julekurven, fordi hun altid er så kreativ, betænksom og omsorgsfuld over for alle, men især overfor dem som har det svært.”
Selvom Maria næsten lige er kommet hjem fra vagt, tager hun veloplagt imod.
“Jeg driver en blog, og følger derfor med i, hvad andre bloggere skriver. Her faldt jeg over Ønsketræet, som findes få andre steder i landet, for eksempel i Esbjerg og på Frederiksberg,” fortæller Maria som sidste år besluttede sig for, at Ønsketræet også skulle stå i Frederikssund.
“Jeg syntes, det var sådan en god ide. Og så er det simpelt og nemt.”

Ser det normale liv gennem et vindue

Maria fortæller, at i alt 64 børn på behandlingshjemmene Donekrogen i Jægerspris og Stutgården i Hillerød i år vil modtage pakker fra Frederikssunds borgere. Ønsketræet fungerer ved, at anbragte børn skriver deres ønske. Disse bliver hængt på træet, hvor der udover ønsket også står barnets køn og alder. Alle der ønsker at hjælpe tager kortet af træet, køber en gave og afleverer den sammen med kortet i Thinghøj Boghandel, hvor Maria herefter henter alle pakkerne.
“Folk har virkelig bakket om om Ønsketræet, det er gået stærkt i år. Vi satte sedlerne med ønsker på det store juletræ i gågaden i forbindelse med juletræstændingen. Og samme dag var næsten alle ønskerne taget ned,” fortæller Maria, som i år har fået hjælp til det praktiske vedrørende Ønsketræet.
“Jeg har stået midt i en flytning, så jeg er taknemmelig for at have fået hjælp af Anne og David Foli.Det var slet ikke gået uden dem.”
Ønsketræet betyder meget for Maria af flere årsager;
“Jeg har selv været et udsat og marginaliseret barn. De her døgnanbragte børn ser det normale liv gennem et vindue. De ved godt, at de er anderledes. Og ja, penge kan ikke købe lykke. Men gaverne kan alligevel give børnene en wau-følelse. Nogle af disse børn har ingen familie at holde jul hos, så de får bare en enkelt julegave til ca. 250 kroner fra døgninstitutionen,” fortæller Maria som forsikrer, at Ønsketræet igen til næste år vil stå i byen. Læs mere om Maria og hendes hjælp til udsatte børn på Www.slinkypiinky.dk

Publiceret 10 December 2017 08:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV