Britt og børnene deler julen med andre

Juleaften slår Britt Rasmussen dørene op for fremmede i sit julepyntede hjem

Af
Af Birgitte Masson

'Kender du en, som gør noget særligt i julen for at glæde andre?'
Sådan var ordlyden, da Lokalavisen efterlyste læsernes bud på, hvem der fortjente en julekurv. Det kom der mange bud på. En af dem var Britt Rasmussen fra Frederikssund.
Anne Karina Jellum skriver: 'Det gør Britt Rasmussen. Ikke nok med at hun knokler i sin blomsterbutik for at gøre alle mennesker glade, så mener hun, at ingen skal sidde alene juleaften, og inviterer derfor dem der ikke har andre eller noget sted og holde jul hjem til sig selv. Hun sørger også for, at arrangere kørsel til dem og det endda på hendes travleste tid på året. Butikken er jo åben igen 1. Juledag. Britt hjælper altid alle andre før sig selv.'
Quinnie skriver: Britt Rasmussen. Hun knokler fra morgen til sen aften for at tilfredsstille alle kunder. Høj som lav, altid med et smil. I julen er hun ekstra omsorgsfuld, Britt åbner døren juleaften, for mennesker der ikke har nogen at holde jul med, og henter og bringer dem som har behov for dette. Hun er et stjerne.

Tager imod med et smil

Da Lokalavisen melder sin ankomst med julekurv og kamera, tager Britt Rasmussen smilende imod. Hun er egentlig ikke meget for opmærksomheden, om det hun gør juleaften.
“Jeg gør det for mine børns skyld, og for dem som kommer og holder jul med os. ,” fortæller hun ærligt om den tradition som startede, da hun blev skilt.
“Hver andet år skulle jeg jo ikke have børnene hos mig, så jeg tænkte, at jeg i stedet kunne åbne hjemmet for andre. Men da så pigerne var hos mig, var vi bare tre.”
Britt syntes ikke det gav mening kun at lave julemiddag til tre personer.
“Jeg har altid lært mine piger at dele, så jeg talte med dem om, at vi jo kunne dele vores jul med andre, fordi der er mange som sidder alene juleaften.”
I år er det 6. år Britt den 24. december åbner dørene til sit hyggelige, julepyntede hjem. Og selvom hun også har en butik at passe, så ser hun ingen grund til at drosle ned på gæstfriheden juleaften.
“Sidste år måtte en mand melde afbud, fordi han var blevet syg. Så kørte jeg i stedet hjem til ham med en lille julegave,” siger Britt beskedent, og som den mest naturlige ting at gøre overfor en vildt fremmed.
“I år har han skrevet til mig, at han lover at være rask.” Britt smiler og fortæller, at der indtil videre er syv, som har tilmeldt sig. Der er plads til 12 gæster.
“Det plejer at være vildt hyggeligt. Jeg elsker at lave mad til mange,” siger Britt og stråler.
Men når gæsterne er taget hjem, ofte efter midnat, er aftenen langt fra slut for Britt og hendes piger:
“Når klokken bliver to om natten er vi alene, og så åbner vi gaverne. Næste morgen lister jeg afsted for at tage i min butik som altid holder åbent 1. juledag. Pigerne laver i mellemtiden brunch, som vi hygger med, når jeg er hjemme igen.”

Du kan stadig nå at indstille en person, som du synes fortjener en påskønnelse i form af en julekurv. Så kender du en, som gør noget særligt for at glæde andre i julen, så skriv til redaktion.frederikssund@lokalavisen.dk

Publiceret 07 December 2017 00:00

SENESTE TV