Girl Camp i Frederikssund-klubberne:

Nu skal pigerne tilgodeses

Fritidsklubberne i Frederikssund stiller skarpt på pigerne den 25. november, hvor der som noget nyt afholdes Girl Camp

Af
Af Birgitte Masson

Det bliver lyserødt, lækkert og lige noget som rammer plet hos pigerne, når klubberne i Frederikssund Kommune afholder Girl Camp i Klub Mix. Som navnet lyder, er arrangementet kun for piger, og det er der en helt særlig grund til:
“Desværre er det sådan, at mange piger i dag mistrives. Der er et ekstremt fokus på andres bedømmelse af en, rigeligt fokus på det ydre og på hvor mange likes man får på de sociale medier. Det vil vi gerne skabe en modpol til, “ fortæller Sissi Stoltze, pædagogisk leder for klubberne i Frederikssund.
Sammen med Tine Hansen, der er distriktsleder for klubberne i Hornsherred Nord, står hun i spidsen for arrangementet, hvor der udelukkende skal stilles skarpt på de indre værdier.
“Det er så vigtigt, at pigerne får noget at stå imod med. De har brug for en robusthed og indsigt i, hvem de er, og hvordan de takler de udfordringer, de bl.a. møder i skolen og med veninderne,” fortæller Tine Hansen.
Når Girl Camp løber af stablen den 25. november, vil arrangementet blive skudt i gang af en repræsentant for foreningen Girl Talk, efterfulgt af dans, hvor man i følge Sissi Stoltze kommer 'helt ned i kroppen'.
“Derefter skal pigerne ud i tre forskellige workshops med selvforsvar, sociale medier og OH kort,” siger Stoltze. Hun forklarer i grove træk, hvad sidstnævnte går ud på.
“OH kort kan bl.a. bruges til at finde løsninger på helt konkrete problemstillinger fra det daglige liv. Man skal bruge sin intuition, og man lærer at være i fokus i trygge rammer. Men man kan også melde pas, hvis det er, man ikke har lyst til at sige noget,” forsikrer Stoltze og fortæller, at dagen afsluttes med yoga og mindfulness.
Det som begyndte med et ønske fra forældrebestyrelsen om at lave noget i klubberne, som var skræddersyet til piger, er nu blevet til et heldagsarrangement, som medarbejderne i klubberne har store forventninger til.
“Vi har tidligere haft arrangementer for drengene, hvor vi bl.a. fik besøg af FIFA 17 verdensmesteren. Nu laver vi noget, som kun er for piger. Vi håber, at pigerne kan få nye input og kontakter i et trygt miljø, og måske få endnu bedre relationer til de voksne klubmedarbejdere,” siger Tine Hansen og tilføjer:
“Det kunne være dejligt, hvis Girl Camp kan blive en tilbagevendende begivenhed, hvor man også kan lave noget for de lidt større piger i klubberne.”

Publiceret 09 November 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV