Flere turister vælger Frederikssund

Sommersæsonen er over os, og i Frederikssund Kommune forventer man endnu en sommer med vækst i turismen

Af
Af Birgitte Masson og Fr.sund Erhverv

Turismeerhvervet i Frederikssund og omegn er godt på vej mod bedre tider. Nye tal viser, at der gennem de seneste tre år er registreret en stigning på 25 % i antallet af overnattende turister i Frederikssund Kommune. Det skriver Frederikssund Erhverv i en pressemeddelelse.
I 2013 var der således 115.000 besøgende, der lagde hovedet på puden et sted i Fjordlandet, mens tallet steg til 144.000 i 2016.
Det er gode tegn, lyder det fra udviklingschef i Visit Frederikssund, Mette Seneca:
“Det er bestemt positivt, at så mange flere lægger vejen forbi vores område. En af årsagerne er, at vi efterhånden har rigtig mange dygtige turismeaktører, der virkelig har noget at byde på og er gode til at lokke besøgende til.”

Færgelunden er gearet til det

De godt 144.000 overnatninger i 2016 er registreret på hoteller, kroer, campingpladser, feriecentre og i lystbådehavne. Tallet inkluderer hverken overnatninger via Airbnb, på Bed & Breakfast eller privat sommerhusudlejning og er derfor reelt endnu højere.
På Færgelundens Motel og Kursuscenter i Jægerspris er den stigende kurve også noget man kan nikke genkendende til her.
“Jeg synes altid, vi har haft pænt med overnattende gæster, men jeg kan godt se, at der er kommet en lille stigning i antallet af overnatninger,” fortæller forpagter Jan Frandsen fra Færgelundens Motel og Kursuscenter.
“Men vi er gearet til det, og har bl.a. netop nedlagt vores køjeværelser og udskiftet dem med store værelser med dobbeltsenge,” siger Jan Frandsen.
Sammen med ægtefællen Lone har parret lige nu travlt med at tage sig godt af turister primært fra Tyskland, Sverige og Norge.
“Men vi har da også overnattende gæster fra Japan og Kina, på grund af samarbejdet med venskabsbyerne derude,” fortæller Jan Frandsen.

Stadig et uforløst potentiale

Små 40.000 af de overnattende gæster i 2016 kommer fra udlandet. Heraf tegner Tyskland og Holland sig samlet set for halvdelen.
“Vi kan se, at det i stigende grad er populært for udenlandske turister at besøge os, men der er stadig et uforløst potentiale, som vi sammen med turismeerhvervet i højere grad skal udnytte. Vi tror på, at et øget samarbejde på tværs af turismebranchen i området kan være med til at løfte besøgstallet og områdets popularitet endnu mere,” lyder det fra Mette Seneca.
Tallene bag undersøgelsen af de årlige overnatninger i Fjordlandet kommer fra Visit Denmark.

Publiceret 17 July 2017 11:15

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV