Ungeråd til den politiske slagmark på Bornholm

Frederikssund Ungeråd vil samle inspiration til KV17 ved Folkemødet

Frederikssund Ungeråd drager på Inspirationstur til Folkemødet på Bornholm, der finder sted ved Allinge 15.-18. juni.
Planen er at dykke ned i det politiske landskab og opleve den massive overflod af tilbud, den udvidede weekend på Bornholm byder på.
Håbet med turen er at se hvordan andre har valgt at vinkle det politiske arbejde, lige fra de store partier, til de små græsrødder, fremgår det af en pressemeddelelse.

Unge til stemmeboksen

Mere specifikt er rådet interesseret i, hvordan andre har valgt at behandle det kommende kommunalvalg til november, som Frederikssund Ungeråd har planer om at være med til at sætte fokus på.
Rådets primære håb, er at få flere førstegangsvælgere til at interessere sig for valget i Frederikssund kommune og få dem til stemmeboksene.
Derudover er det også vigtigt for rådet at se, hvad der rører sig og opsnappe tendenser og forskellige udtryksformer.
Rådet kommer til at campere på Den Politiske Slagmark - en midlertidig campingplads ved Bornholms Efterskole, hvor op mod 2.000 unge camperer, mens folkemødet pulsere videre et spytkast derfra.
Ungerådet samarbejder med Projektvognen, Frederikssund Projektkontor. jesl

Publiceret 15 June 2017 12:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.