Få en tur på dampskibet

S/S Skjelskør åbner sin sejladssæson lørdag 17. juni med et offentligt arrangement på pladsen ved Føtex og Restaurant Toldboden.
Skibet er sammen med Fiskeskibet Sommerflid af Skibsbevaringsfonden erklæret henholdsvis 'autentisk' og 'bevaringsværdig', hvilket betyder, at Frederikssund kan bryste sig af at lægge vand til to perler fra den Maritime Kulturarv.
På pladsen vil der kl. 10.30 -15 være veteranbiler, besøg af fjordens skibe og gamle motorer tidstypisk for perioden, hvor S/S Skjelskør og Sommerflid var aktive.
Kl. 12.30-14 sejler S/S Skjelskør to sejladser på fjorden af en times varighed. Fribilletter til de to sejladser uddeles efter først-til-mølle-princippet fra morgenstunden. Maksimalt én billet per fremmødt. Der uddeles maksimalt 60 billetter per afgang.
Overskuddet fra sejladserne går ubeskåret til den fortsatte vedligeholdelse af dampskibet S/S Skjelskør.srj

Publiceret 15 June 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.