“Det er vigtigt at forfølge sine drømme”

Annemette har altid haft modet til at springe ud på dybt vand. Som nu hvor hun har åbent klinik for Kranio-Sakral Terapi

Af
Af Birgitte Masson

52-årige Annemette Andersen fra Frederikssund har ikke altid gået den lige vej. Og nogle af de valg hun har truffet, har måske ikke altid været indlysende for hendes omgivelser.
Som da hun ville seks måneder til Grønland, men endte med at tilbringe seks år i det kolde nord. Først som lægesekretær på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, senere i personaleafdelingen på Thule basen. Eller da hun i virkeligheden var bange for at have hovedet for langt under vand, men endte med at tage et dykkercertifikat. Hun bryder sig heller ikke om at bestige højder, men gør det alligevel fordi hun gerne vil overvinde frygten.
“Det handler om rykke ved sine grænser, og så forsøger jeg at være tro med mig selv og følge mit hjerte,” slår Annemette fast. Vi sidder i hendes nyindrettede klinik for Kranio-Sakral Terapi på Aerobicgården i Frederikssund. Her, på Elsenbakken 11, har Annemette netop lejet sig ind.
Der er lunt og gode 'vibes' i lokalet, som er holdt i blide farver. Duftlyset i karmen understreger den rare stemning. Dette rum er endnu et bevis på, at Annemette lytter til sit hjerte og forfølger sine drømme.
“Jeg har arbejdet som lægesekretær i mange år, men havde længe haft lyst til at prøve noget andet.” Annemette holder en kort pause. Så fortsætter hun i et lavere stemmeleje.
“Min nære veninde tog sit eget liv i 2014. Siden da har jeg følt, at hun har været hos mig og ønsket, at jeg skulle gøre det jeg brændte for.”

Er gået all-in

Som snakken skrider frem, er det åbenlyst, at Annemette brænder for mange ting. En af dem er, at hun er god til at hjælpe andre mennesker. Blandt andet fortæller hun, at når vennerne har problemer, så er det altid hende, de ringer til.
Men det var først, da en Kranio-Sakral terapeut fik bugt med hendes mangeårige hovedpine, det stod klart for hende, at hun skulle uddanne sig til netop dette.
“Jeg husker tydeligt, at jeg ringede til min veninde i Grønland og sagde: 'Nu ved jeg det. Jeg skal være Kranio-Sakral terapeut.' Siden har alle døre åbnet sig for mig,” fortæller Annemette, der indimellem må knibe sig selv i armen for at forstå, at det ikke bare er en god drøm.
Men det er det ikke. Diplomerne på væggen er det synlige bevis på, at Annemette nu kan sætte flueben ved de forskellige moduler i uddannelsen.
“Jeg er gået all-in, for jeg kan ikke gøre noget halvt. Jeg har sagt mit job op, og fik i løbet af en uge en aftale i stand med Kirsten Hoel om, at jeg kunne leje mig ind her.” Annemette smiler stort.
Kranio-Sekral Terapi kan i følge Annemette hjælpe folk med blandt andet stress, angst, depression, hovedpine og piskesmæld. Det handler om at få nervesystemet til at slappe af, så man bedre kan tage imod behandlingen.
“Det ultimativt fedeste er, at få lov til at hjælpe andre.” Annemette holder en kort pause og tilføjer så:
“Men selvfølgelig vil jeg på sigt også gerne kunne leve af det her.”

Publiceret 11 May 2017 14:43

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV