Arnulf Ulveblod huserer i Frederikssund

Jubilæumsforestillingen er i gang. Frem til den 10. juli kan man møde Arnulf Ulveblod, frænder og fjender på Kalvøen

Af
Af Henrik Gregersen

Thor holdt hånden over Frederikssunds vikingespil torsdag aften. Trods vejrudsigter, der havde peget i retning af kulde og nedbør, holdt tøjrvejret stand mod skyerne.
Og hvis der i den nordiske mytologi findes en billetsalgs-gud, har han sikkert også haft en finger med i spillet.
For jubilæumsforestillingen havde trukket så mange mennesker til Kalvøen, at tilskuerpladserne var fyldt op til premiereforestillingen.
Arnulf Ulveblod er skrevet af Susanne Clod Pedersen som en fortsættelse af sidste års forestilling Arnulf Fenrisfrænde - men kan sagtens ses som en selvstændig forestilling.
Stykket byder på masser af intriger, vaskeægte vikingevold, fagre møer og hærdebrede, kamplystne mænd.
Efter en voldsom kamp mellem nordmændene og englænderne er Arnulf blevet efterladt i England sammen men to muntre mjødbryggere, Ram og Skram. Men heldet er med ham, for da han kort efter møder en flok voldsglade vikinger fra Jomsborg, finder han en ny ven i den frygtløse Svend Silkehår, og han og mjødbryggerne får lov til at følge med jomsvikingerne til gilde i Svend Tveskægs kongsgård. Fenrisulven følger stadig i Arnulfs spor, og pagten imellem dem bekymrer asynjerne, Freja, Frigg og Idun. Krigsguderne Tyr og Tor jubler imidlertid over de barske jomsvikinger, og ravnene Hugin og Munin har som altid deres helt egne meninger.
I kongsgården myldrer det med brave kvinder, dristige børn og stolte hirdmænd, og jomsvikingernes høvding, Sigvalde, bydes hjerteligt velkommen. Men under drikkelaget fornærmer den unge prins Knud Jomsborgs bedste kriger, Vagn, og skænderiet udvikler sig dramatisk.

Flere billeder

Du kan se langt flere billeder fra forestillingen på Lokalavisens Facebook-profil

Publiceret 24 June 2011 10:00