Til dagligt kører Alexander for det professionelle gokart team RS Competition. Foto: Privat

Til dagligt kører Alexander for det professionelle gokart team RS Competition. Foto: Privat

Alexander Wennecke vinder sjællandsmesterskabet i gokart

GOCART 12-årige Alexander Wennecke fra Slangerup har netop vundet samtlige heats samt tidtagningen ved næstsidste afdeling af det sjællandske mesterskab i gokart for juniorer i Barmosen. Dermed sikrede han sig den samlede sejr, da hans konkurrenter ikke kan nå at indhente hans pointforspring.

Den stolte og glade Sjællandsmester fra Slangerup 12-årige Alexander Wennecke. Foto: Privat

Den stolte og glade Sjællandsmester fra Slangerup 12-årige Alexander Wennecke. Foto: Privat

Alexander kører i 2019 som førsteårs junior i motorklassen Rotax Junior, og har kørt med i toppen af både det danske mesterskab samt Rotax Max Challenge. Sidste afdeling af DM afholdes i den kommende weekend på gokartbanen i Ikast. Her fører han det samlede rookie-mesterskab.

Til dagligt kører Alexander for det professionelle gokart team RS Competition, og allerede nu planlægges der internationalt program for 2020 sæsonen med deltagelse i gokart løb i hele Europa.

pressemeddelelse

Publiceret 12 September 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!