Mads Andersen. Pressefoto

Mads Andersen. Pressefoto

Stemmer bygger bro

Korworkshop i Rejsestalden tirsdag den 8. oktober kl. 18.30-21.30

JÆGERSPRIS Kom med til en sangglad aften, hvor alle, uanset erfaring, kan skråle med. Korworkshoppen styres af dirigent Mads Holm Andersen, og der skal synges, så taget letter. Det bliver et blandet rytmisk repertoire, og du kommer helt sikkert til at gå derfra med et stort smil på læben. Denne aften går under navnet ”Stemmer bygger bro” og er en del af festprogrammet for fejringen af Kronprinsesse Marys Bro.

Mads Andersen er professionel gospelinstruktør og -pianist og har arbejdet med gospelmusik siden 2006. Han medvirker fast som instruktør og/eller pianist i fem gospelkor, hver uge, fordelt i hele hovedstadsområdet. Mads er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med pædagogik og klaver som hovedfag. Ud over de faste aktiviteter med kor, gudstjenester og koncerter, underviser Mads også i rytmegenrerne bodypercussion og Stomp, og booker musikrelateret teambuilding for private og virksomheder, ligesom han driver webportalen Gospelnation.dk, som en del af virksomheden GospelDanmark.

Korworkshop i Rejsestalden finder sted tirsdag den 8. oktober kl. 18.30-21.30

Billetter købes via: www.rejsestalden.frederikssund.dk.

Publiceret 11 September 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!