Foto: Ganløse Tri-Center

Broen får sit eget triatlon

TEMA Dagen efter den store åbningsfest byder Kronprinsesse Marys Bro velkommen til triatlonstævnet Tri på Broen, som er Danmarks første og foreløbig eneste bro-triatlon og et samarbejde mellem Fjordforbindelsen og Ganløse Tri-Center

Søndag den 29. september vil den spritnye bro over Roskilde Fjord danne rammen om et klassisk sprint triatlon, hvor der skal svømmes 750 meter i åbent vand, cykles 20 kilometer på den nye motorvej og afsluttes med en fem kilometer lang løbetur over broen.

”Vi så en enestående chance for at afholde et bro-triatlon, og der venter deltagerne en kanon oplevelse, for det er jomfruelig asfalt, og det er på en bro, hvor man kommer op i 26 meters højde med en formidabel udsigt helt ned til Roskilde Domkirke,” siger en begejstret idrætsformand fra Ganløse Tri-center, Steffen Mattrup Lund-Hansen, der selv har dyrket triatlon siden 1993.

I skrivende stund er der 300 tilmeldte til stævnet, der har kapacitet til 1.000 deltagere. Sidste frist for tilmelding er den 20. september 2019 på www.sportstiming.dk

Publiceret 10 September 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!