Foto: Pressefoto Danmarks Naturfredningsforening

Foto: Pressefoto Danmarks Naturfredningsforening

Naturen holder åbent hus

Der bliver en masse naturoplevelser at vælge imellem søndag 8. september. Her er det nemlig Naturens Dag, og over hele landet er der naturaktiviteter for dig og din familie. Se evt. www.naturensdag.dk

I Frederikssund inviterer Danmarks naturfredningsforening til Naturens dag på ophalerpladsen for enden af Østersvej, en sidevej til Marbækvej over for Rema 1000 kl. 14-16, hvor du og din familie kan gå på opdagelse i fjordens liv. Herfra kan man samtidig nyde udsigten til den nye bro, kronprinsesse Marys bro, der indvies af prinsessen den 28. september. Dagen starter med, at marinbiolog Ole Gorm Norden Andersen viser, hvad han har fanget i sine ruser. Der vil blive vist fisk og andre dyr i baljer og bakker. Vi sopper i vandkanten og ser, hvad I kan fange med et håndnet.

Skoler og institutioner holder også Naturens Dag

Ud over at åbne naturen for børn og deres familier på Naturens Dag, fejrer skoler og institutioner naturen i hele ugen op til den 6. september, hvor lærere og pædagoger slipper børnene ud til en eller flere dages læring, undervisning og leg i naturen. I år er flere end 180.000 børn tilmeldt Naturens Dag via deres skole eller institution.

Tag børnene i hånden og mød op. Medbring gerne håndnet eller lån et af vores. Tilmelding ikke nødvendig. Yderligere information: Ole Gorm Norden Andersen 27633435 eller luscus@mail.dk

Publiceret 04 September 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!