Pressefoto J.F.Willumsens Museum

Pressefoto J.F.Willumsens Museum

Fødselsdag på Willumsens Museum

FREDERIKSSUND Lørdag 7. september kan du være med til at fejre J.F. Willumsens 156 års fødselsdag, når Willumsens Museum inviterer indenfor til et festligt fødselsdagsprogram. Hele museet kommer til at summe af aktiviteter for både børn og voksne.

Der vil naturligvis være åbent i udstillingerne 'Willumsens verden' og 'Tiden møder tiden. J.F. Willumsens og Jørgen Haugen Sørensen', og derudover er der mulighed for at modellere sin egen skulptur i voks, skabe relieffer i ler og gips, smage på champagne og komme med på forskellige særomvisninger med henholdsvis museumsforvalteren, museumsinspektører og museumsdirektøren.

Fra kl. 11.30 byder museet på smagsprøver på museets nye tapasservering, mens Anders Malta Trio leverer sensommerjazz.

Der er gratis kaffe, te og ispinde til de første 200 gæster.

Fødselsdagsfejringen på Willumsens Museum foregår lørdag d. 7. september fra kl. 10-17. Det er gratis at deltage i areangementerne, når entreen til museet er betalt. Børn op til 18 år har fri adgang.

Publiceret 04 September 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!