Onsdag aften fylder løbere igen området på og omkring Kalvøen til den tilbagevendende Frederikssund Stafet.

Onsdag aften fylder løbere igen området på og omkring Kalvøen til den tilbagevendende Frederikssund Stafet. Arkivfoto: Lars Munk Jensen

Klar til stor stafet

Onsdag aften bliver Cirkuspladsen på Kalvøen forvandlet til en stor stævneplads med tid og rum for socialt samvær, når den tredje udgave af Frederikssund stafetten løber af stablen med lige omkring 1.300 deltagere.

Denne sensommeraften vil alle deltagerne prøve kræfter med enten 4 x 5 km stafetløb eller en gåtur på 5 km, inden der bliver mulighed for at slå sig ned og nyde sin mad i et af de opstillede telte på Kalvøen.

Det er den lokale løbe- og motionsklub, Fjordløberne, der for tredje år i træk inviterer kolleger, venner og familie til en hyggelig motionsaften med vægt på det sociale samvær. Ruten for de gående er adskilt fra løberuten, men begge ruter lægger vejen forbi Roskilde fjord med den flotte udsigt til både Kronprinsesse Marys bro og Kronprins Frederiks bro.

"Vi håber, at alle deltagerne og de mange frivillige hjælpere fra vores egen forening får en rigtig hyggelig aften", fortæller Fjordløbernes formand, Torben Hansen, der også håber på, at vejret netop i år arter sig fra sin tørre side, efter at de to første udgaver af Frederikssund stafetten har været lidt vel fugtige.

Første start går kl. 17.30 og helt frem til kl. ca. 20.15 vil man kunne følge de mange løbere bl.a. langs med havnefronten i Frederikssund.

Publiceret 21 August 2019 12:18

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!