Sølv til cheftræner Ole Munch

JÆGERSPRIS Ved weekendens Masters på Hvidovre Stadion - Danske mesterskaber for veteraner - måtte Ole Munch, cheftræner i Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris, efter sidste års sejr og guldmedalje på 400 m for +60 årige tage til takke med andenpladsen og sølv. Tiden for de 400 m blev så god som 72,34 sekunder, eller blot 0,41 sekunder fra sidste års vindertid.

"Unge” nyoprykkere i aldersklassen skærper imidlertid konkurrencen år for år, hvilket er en fordel for alle, hvis målet er personlig udvikling eller minimum fastholdelse af formniveauet. Ole Munch kan dog bryste sig af, at han nu er Danmarks bedste 400 m løber fra og med + 62-årige!

Personlig og livslang løberudvikling er netop formålet med Hjerteforeningens Løbeklub i Jægerspris. Her tager man i mod løbere i alle aldre og på alle niveauer og planlægger en stærkt varieret træning ud fra den enkelte løbers behov og forudsætninger.

Denne tilgang til træningen, og at alle skal føle sig velkomne, udelukker dog ikke topresultater, hvilket cheftræner Ole Munch står som eksponent for.

Hjerteforeningens Motionsklub træner altid med udgangspunkt fra Kignæshallen i Jægerspris

Publiceret 19 August 2019 10:22

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!