Billy Bros Swing Orchestra spiller til årets Snake City Jazz Festival. Pressefoto

Billy Bros Swing Orchestra spiller til årets Snake City Jazz Festival. Pressefoto

Snake City klar til årets jazzfest

Af
Birgitte Masson

SLANGERUP "Vi har det sidste møde i dag. Der skal vi lige samle enderne." Ordene kommer fra Jørgen Christensen. Han er med i styregruppen for Snake City Jazz Festival, og han har, ligesom de øvrige fem i styregruppen, siden sidste års jazzfestival i Slangerup knoklet for at stable endnu et stort jazz-arrangement på benene. Nu er det lige oppe over, at den 13. jazzfestival i Slangerup løber af stablen.

"Når en festival er slut, skal vi sove ud, og derefter starter vi med, på det første møde i september, at kigge hinanden i øjnene og stille os selv og hinanden spørgsmålet: 'Orker vi det?', fortæller Jørgen Christensen og smiler.

"For hvert år bliver det heldigvis nemmere og nemmere. I starten var alt nyt. Nu er tingene afprøvet," siger Jørgen Christensen.

350 timers forberedelse

Snake City Jazzfestival finder sted fra den 22.- 25. august. Som noget helt nyt i år vil fire orkestre spille på udvalgte steder i byen om fredagen, hvorefter de vil spille sig vej gennem Slangerups gader og stræder, og derved lokke folk med ned til det store festivaltelt på pladsen, hvor orkestrene samles til en kæmpe jamsession.

"Jeg glæder mig. Det er et hamrende godt program vi har. Vi har solgt 200 armbånd til alle dagene, det er meget normalt på dette tidspunkt. Mange venter med at købe billetter, til de har set, hvordan vejret bliver. Til gengæld er alt udsolgt på campingpladsen. Der er plads til 50 campingvogne og telte. Mange er gengangere, typsik ser vi, at de ringer og siger 'Jeg skal have plads 17 igen'."

Jørgen Christensen har i år talt op, hvor mange forberedelsestimer han har lagt:

"Det koster mig 350 timers forberedelse. Det er frivilligt arbejde. Men det kan kun lade sig gøre, fordi man er passioneret omkring det. Det er jo hamrende sjovt, det er lidt af en hobby at få tingene til at lykkes", siger Jørgen Christensen. Selvom Slangerup Håndbold Forening giver et stort nap, og sponsorene ifølge Jørgen Christensen er alfa og omega, lægger han ikke skjul på, at styregruppen bag Snake City Jazz Festival efterlyser nye og yngre kræfter:

"Vi efterlyser hvert år nogle, som vil give et nap med, og de må gerne være i alderen 60 minus."

Publiceret 14 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!