Efter to rekordår på Kalvøen tegner besøgstallet i 2019 til at falde. Men du kan stadig nå at se årets forestilling Uffe Vermundssøn. Foto: Henrik Schwarz

Efter to rekordår på Kalvøen tegner besøgstallet i 2019 til at falde. Men du kan stadig nå at se årets forestilling Uffe Vermundssøn. Foto: Henrik Schwarz Foto: Henrik Schwarz

Vikinger ramt af vejret

Tilskuertallet til årets vikingespil er godkendt. Men man når ikke de seneste to års rekorder

Af
Henrik Gregersen

Frederikssund I 2017 stod regnen ned over det danske sommerland. Og alligevel valfartede publikum i stort tal til Kalvøen for at se vikingespil.

I 2018 bagte solen ned i ugevis - og endnu flere lagde vejen forbi. Helt nøjagtigt 17.147 så på fra tilskuerpladserne.

I år bliver der mindre grund til at juble over besøgstallene, fortæller vikingespillets formand Camilla Dupont til Lokalavisen.

"Gennemsnittet til forestillingerne ligger på 630-650 personer. I alt har 9.500 indtil videre købt billet, og det minder om tallene for 2016. Ender vi på niveau med dét, vil det være tilfredsstillende," konstasterer hun og understreger samtidig, at besøgstallet ikke udgør et et problem:

"Vi budgetterer ikke med, at vi skal ramme niveauet for 17 og 18. Generelt er der en god stemning, og selve stykket har fået stor ros. Salget i souvenir- og ølboden er gået godt, og omsætningen i spisestedet er også ok. Men når det er sagt, er det da altid sjovere at sætte rekorder, end at gå tilbage,," siger Camilla Dupont.

Holder gennemsnittet sig også i forestillingens sidste uge, vil cirka 13.500 publikummer i år have set årets forestilling.

"Men vi håber dag, at der er flere, der benytter chancen for at se forestillingen i den sidste uge," lyder det fra Camilla Dupont.

Publiceret 08 July 2019 11:46