Tusindevis af løbere skal krydse fjorden til fods 28. september. Dagen efter skal deltagerne i et storstilet triathlon svømme, løbe og cykle frem og tilbage samme sted.

Tusindevis af løbere skal krydse fjorden til fods 28. september. Dagen efter skal deltagerne i et storstilet triathlon svømme, løbe og cykle frem og tilbage samme sted.

Dagen efter åbningsfest: Triathlon på ny bro

Inden bilerne slippes fri på broen, skal der svømmes ved broen samt løbes og cykles på den nye vej 29. september

frederikssund Det er ikke slut med de kropslige udfoldelser, når sidste løber når i mål ved broåbningen 28. september.

Allerede dagen efter står Ganløse Tri-Center nemlig bag et såkalt sprint-triathlon på og ved broen.

”Mandag den 24. juni faldt de sidste brikker på plads på et planlægningsmøde med Vejdirektoratet og brobyggerfirmaet således, at færdiggørelsen af broen efter indvielsen kan ske samtidigt med, at der afvikles triatlon med cykling og løb over broen søndag den 29. september,” fortæller Idrætsformanden og stævneleder Steffen Mattrup Lund-Hansen.

”Der venter deltagerne en helt unik oplevelse med at svømme under broen, cykle over broen på en fuldkommen ny asfalt på en lukket motorvej, og afsluttende løb igen over broen. På broens højeste punkt 26 meter over vandoverfladen er der en direkte udsigt f.eks. ned til Roskilde Domkirke”. fortæller en begejstret stævneleder

”Med det store ryk ind af deltagere til Broløbet om lørdagen den 28. september – så kunne det være interessant, at se om triatlon-sportens deltagere, og alle andre som ønsker at prøve kræfter med en triatlon, vil være med til at indvie Fjordforbindelsen med et triatlon-stævne. Det vil være så stort, at vi med triatlon-sporten kan bidrag til en festlig og folkelig indvielse i en forhåbentlig flot sensommer”.

Stævnet drives af ulønnede, frivillige kræfter i foreningerne og et evt. overskuddet går ubeskåret til Ganløse Tri-Centers foreningsarbejde, herunder til udvikling af vores ungdomsafdeling.

Stævnekoncept ”Tri på broen”

Ganløse Tri-Center har siden 1993 afholdt multisport stævner, hvoraf mange Danmarks Mesterskaber. I forbindelse med indvielsen af Fjordforbindelsen, bliver der afholdt en åbent vands triatlon i Roskilde Fjord, og med cykling på den lukket motorvej og en afsluttende løbetur.

Målsætningen med ”Tri på Broen” er, at afholde en klassisk og unik triatlon konkurrence med udfordring for alle såvel motionister som elite deltagere.

”Tri På Broen” er Danmarks første og foreløbig eneste Bro-triatlon, og afvikles med stor fokus på deltagernes sikkerhed. Ruten er tilrettelagt, så det udnytter den flotte natur omkring Fjordlandet.

Tilmelding

Tilmelding sker udelukkende on-line på

https://www.sportstiming.dk/event/6539

Stævnet gennemføres kun, såfremt der er 200 deltagere, og der er også en begrænsning i max. antal deltagere i forhold til, hvornår Fjordforbindelsen skal være ryddet.

Publiceret 08 July 2019 09:44

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”