Tusindevis af løbere skal krydse fjorden til fods 28. september. Dagen efter skal deltagerne i et storstilet triathlon svømme, løbe og cykle frem og tilbage samme sted.

Tusindevis af løbere skal krydse fjorden til fods 28. september. Dagen efter skal deltagerne i et storstilet triathlon svømme, løbe og cykle frem og tilbage samme sted.

Dagen efter åbningsfest: Triathlon på ny bro

Inden bilerne slippes fri på broen, skal der svømmes ved broen samt løbes og cykles på den nye vej 29. september

frederikssund Det er ikke slut med de kropslige udfoldelser, når sidste løber når i mål ved broåbningen 28. september.

Allerede dagen efter står Ganløse Tri-Center nemlig bag et såkalt sprint-triathlon på og ved broen.

”Mandag den 24. juni faldt de sidste brikker på plads på et planlægningsmøde med Vejdirektoratet og brobyggerfirmaet således, at færdiggørelsen af broen efter indvielsen kan ske samtidigt med, at der afvikles triatlon med cykling og løb over broen søndag den 29. september,” fortæller Idrætsformanden og stævneleder Steffen Mattrup Lund-Hansen.

”Der venter deltagerne en helt unik oplevelse med at svømme under broen, cykle over broen på en fuldkommen ny asfalt på en lukket motorvej, og afsluttende løb igen over broen. På broens højeste punkt 26 meter over vandoverfladen er der en direkte udsigt f.eks. ned til Roskilde Domkirke”. fortæller en begejstret stævneleder

”Med det store ryk ind af deltagere til Broløbet om lørdagen den 28. september – så kunne det være interessant, at se om triatlon-sportens deltagere, og alle andre som ønsker at prøve kræfter med en triatlon, vil være med til at indvie Fjordforbindelsen med et triatlon-stævne. Det vil være så stort, at vi med triatlon-sporten kan bidrag til en festlig og folkelig indvielse i en forhåbentlig flot sensommer”.

Stævnet drives af ulønnede, frivillige kræfter i foreningerne og et evt. overskuddet går ubeskåret til Ganløse Tri-Centers foreningsarbejde, herunder til udvikling af vores ungdomsafdeling.

Stævnekoncept ”Tri på broen”

Ganløse Tri-Center har siden 1993 afholdt multisport stævner, hvoraf mange Danmarks Mesterskaber. I forbindelse med indvielsen af Fjordforbindelsen, bliver der afholdt en åbent vands triatlon i Roskilde Fjord, og med cykling på den lukket motorvej og en afsluttende løbetur.

Målsætningen med ”Tri på Broen” er, at afholde en klassisk og unik triatlon konkurrence med udfordring for alle såvel motionister som elite deltagere.

”Tri På Broen” er Danmarks første og foreløbig eneste Bro-triatlon, og afvikles med stor fokus på deltagernes sikkerhed. Ruten er tilrettelagt, så det udnytter den flotte natur omkring Fjordlandet.

Tilmelding

Tilmelding sker udelukkende on-line på

https://www.sportstiming.dk/event/6539

Stævnet gennemføres kun, såfremt der er 200 deltagere, og der er også en begrænsning i max. antal deltagere i forhold til, hvornår Fjordforbindelsen skal være ryddet.

Publiceret 08 July 2019 09:44