Keld Haslund bryder nu radiotavsheden, der indtrådte to dage før Folketingsvalget. Han kritiserer skarpt de partifæller, der i stedet for at bakke op udtrykte mistillid til ham.

Keld Haslund bryder nu radiotavsheden, der indtrådte to dage før Folketingsvalget. Han kritiserer skarpt de partifæller, der i stedet for at bakke op udtrykte mistillid til ham. Foto: Kristian Brasen

Tre uger efter valget: Nu skyder Kjeld Haslund på partiforening

To dage før valget undsagde den konservative kredsledelse partiets lokale folketingskandidat. Nu kritiserer han ledelsen for ikke at bakke op

Af
Henrik Gregersen

Det var ikke bare knive, men sabler, der sad i ryggen på den lokale folketingskandidat Kjeld Haslund fra de konservative, da valgdagen oprandt.

Og afsenderne var partitoppen i nabokommunen Halsnæs.

Sådan lyder karakteristikken nu fra Haslund af dagene omkring valget 5. juni..

To dage forud for valget havde kredsledelsen i detbatindlæg hos både Frederiksborg Amts Avis og Politikens Lokalaviser undsagt Kjeld Haslund på grund af mistillid til ham, og i stedet arbejdede for at sikre Mette Abildgaard det bedst mulige valg.

"Det hele gik ellers rigtig godt lige indtil 2 dage før valget, hvor nogle i mit eget parti valgte at stikke mig i ryggen med store sabler.

Det er mig totalt uforståeligt, hvordan personer, der er demokratisk valgt til at sikre os Konservative så mange stemmer som muligt, kan finde på at gå hen og gøre lige det stik modsatte. Deres handling har kostet os rigtig mange stemmer," skriver Kjeld Haslund således i et læserbrev, hvor han dels takker for opbakningen og samtidig kritiserer partiets afdeling i Halsnæs, der er en del af Frederikssund-kredsen.

"Denne spildte kampagne har kostet min kampagneleder og undertegnede 9 måneders arbejde, 1 måneds arbejde for mit team og over 85.000 DKK er brugt til ingen verdens nytte. Desuden er der spillet hasard med vælgertilslutningen for hele Det Konservative Folkeparti her til valget," hedder det i læserbrevet.

I stedet for at gå til modangreb op til valget valgte Haslund ifølge indlægget sammen med sin kampagneleder og partiets hovedkontor ikke at udtale sig "fordi vores parti har dårlig erfaring med interne opgør lige op til et valg. Ingen udtalelser fra os = Ingen intern splid. Derfor holdt vi ord og radiotavshed. "

Ifølge Kjeld Haslund bunder uoverensstemmelserne i, at han til et storkredsmøde i december 2018 gav udtryk for, at der manglede både praktisk og økonomisk opbakning fra Halsnæs-afdelingen.

Publiceret 25 June 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”