Kronprinsesse Mary har nu sagt ja til at åbne højbroen over Roskilde Fjord, der bærer hendes navn.

Kronprinsesse Mary har nu sagt ja til at åbne højbroen over Roskilde Fjord, der bærer hendes navn. Peter Hauerbach / Ritzau Scanpix

Mary åbner selv sin bro

Håbet har været der, siden bro-navnet blev kendt. Men nu er det sikkert: Kronprinsesse Mary indvier selv den højbro over Roskilde Fjord, der får hendes navn

Danmarks nye bro, Kronprinsesse Marys Bro, over Roskilde Fjord indvies lørdag den 28. september. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil forestå åbningen af broen, der bærer hendes navn.

Det oplyser Fjordforbindelsen Frederikssund på sin hjemmeside.

Kronprinsesse Marys Bro krydser Roskilde Fjord og forbinder Frederikssund og Hornsherred. Den 1,4 km lange højbro bliver den anden af to broer over fjorden og gør dermed den eksisterende Kronprins Frederiks Bro fra 1935 selskab.

Den nye bro over Roskilde Fjord fik sit navn efter en navnekonkurrence udskrevet i marts 2015. 447 borgere deltog og indsendte deres forslag, og navnet Kronprinsesse Marys Bro blev offentliggjort på et pressemøde i december 2015.

Anlægsarbejdet startede 2017, og lørdag den 28. september bliver Kronprinsesse Marys Bro og den nye fjordforbindelse åbnet.

”Det bliver en stor dag, når vi indvier Kronprinsesse Marys Bro og kan tage den nye forbindelse over fjorden i brug. Derfor er vi glade for, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary har sagt ja til at åbne Kronprinsesse Marys Bro. Kronprinsessens deltagelse vil bidrage positivt til en festdag, som vi håber rigtig mange mennesker har lyst til at være en del af,” siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Fest over fjorden

Ud over den officielle åbning af broen byder dagen også på broløb og folkefest. Når broen er åbnet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, skydes broløbet i gang, og broen åbnes for alle, så løbere og gående kan nyde broen og udsigten, inden bilerne gør deres indtog. Broløbet er arrangeret af to lokale løbeklubber, Out-Run Frederikssund og Fjordløberne Frederikssund. 10.000 løbere har købt startnummer.

Åbningen markeres ligeledes med kulturelle indslag, som Frederikssund Kommunes mange foreninger står for. Der vil blandt mange andre indslag være korsang, fotoudstillinger og vikingespil. På eventpladsen kan man opleve udstillinger om projektet, og der vil være aktiviteter for børn, der blandt andet kan støbe en bropille i beton eller prøve kræfter med perspektivtegning.

”Jeg ser meget frem til indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro, og det glæder mig, at Kronprinsessen selv kommer og åbner broen. Jeg håber, at mange borgere vil komme og byde hende velkommen, og også bakke op om folkefesten. Vi har allerede nu mange lokale foreninger og virksomheder, der gerne vil bidrage til festen, så jeg er sikker på, at det bliver en god dag, og Kronprinsessens tilstedeværelse bliver prikken over i’et,” siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen.

Festpladsen er åben fra kl. 9 og lukker kl. 17. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil deltage i åbningsarrangementet fra kl. 10-12.

Publiceret 25 June 2019 10:17

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”