Så er det igen tid til drabelige kampe på Kalvøen. Foto: Henrik Schwarz

Så er det igen tid til drabelige kampe på Kalvøen. Foto: Henrik Schwarz Foto: Henrik Schwarz

DET SKER: Få overblikket

I samarbejder med www.kultunaut.dk giver Lokalavisen dig overblikket over store og små begivenheder i ugen, der kommer

Musik

The Spirit of New Orleans. Lørdag 29/6 kl. 12-15. Der spilles glad og swingende jazz-musik på pladsen foran Sillebroen Shopping. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet indendørs. Sillebroen Shopping, Nygade 1.

Den musikalske have. Onsdag 3/7 kl. 19.30. Barokkoncert med Roberto Falcone, barokviolin, Anders Danman, cembalo & Mogens Friis, fløjte. Arrangeret af Slotskoncerterne af 1983. Skibby Kirke, Kirkestræde 2.

Teater

Uffe Vermundssøn. Onsdag 26/6, Torsdag 27/6, Fredag 28/6, kl. 20., Lørdag 29/6 kl. 20, Søndag 30/6 kl. 16, Tirsdag 2/7 kl. 20, Onsdag 3/7 kl. 20. Velkommen til Vikingernes Verden. Arrangeret af Frederikssund Vikingespil. Frederikssund Vikingeboplads og Friluftsscene, Kalvøen.

Udstillinger

"En lyst det er at se derpå". Lørdag 13/4 til søndag 27/10 kl. 11. Grevinde Danner og Frederik 7.'s egne kunstindkøb, der prydede væggene i de private stuer på Jægerspirs slot. Det er genrebilleder af danske malere hvoraf flere var knyttet til kunstskoler i Tyskland og Frankrig som bl.a. Balsgaard, Schleisner. Jægerspris Slot, Slotsgården 20.

Maleriudstilling. Mandag 29/4 til torsdag 1/8 Man. tors. 10-16, Fre. 10-12. I Aktivitethuset Kongshøj udstiller Thobias og hans datter Alfrida fra Buresø deres malerier henover sommeren. Udstillingen kan ses i Husets åbningstid. Aktivitetshuset Kongshøj, Kannikestræde 2 C.

Kunst udstilling. Søndag 12/5 til søndag 30/6 kl. 11. Udstilling med kunstner Anne Krøjer, hendes fantastiske blomster malerier som udstråler glæde og er helt eventyrlige at se på. Åben hver fredag og søndage kl 11-16 i perioden 10. maj - 30. juni. Køb kunst på godset. TANG.myway, Selsø Gods - Selsøvej 30 b.

Kunst udstilling Gitte Cittrup. Fredag 31/5 til søndag 30/6 kl. 11. Gitte Cittrup udstillinger for 1. gang på Sjælland med sine rå og apstrake malerier, lækre farver og strøg. Udstillingen kan ses hver fredag og søndage kl. 11-16 i perioden 3. maj til 30. juni - på Selsø Gods (v. siden af Selsø Slot). TANG.myway, Selsø Gods - Selsøvej 30 b.

Kunstudstilling, Claus Brusen. Fredag 7/6 til torsdag 18/7 i Rejsestaldens åbningstid. Claus Brusen maler i genren magisk realisme, og har blandt andet malet en hel række billeder til kongehuset. Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29 A.

Maleriudstilling. Tirsdag 2/7 til fredag 9/8 kl. 10:14. I området ved receptionen udstiller Kurt Larsen fra Store Karlsminde sine naturalistiske værker i olie og akvarel. Kurt Larsen har sin inspiration fra mange rejser som selvstændig for store organisationer. Brugerrådet, Aktivitetscentercenter Tolleruphøj, Roskildevej 160 A.

Børn

Sommerferieworkshop. Tirsdag 2/7 kl. 11. Tirsdag - fredag i sommerferiens uge 27 åbner vi igen for kreativ sommerferie for børn mellem ni og 13 år. Kreativ sommerferie er for børn uden forældre og foregår fra kl. 11.00-15.00. Det koster 60 kr. pr dag at deltage. J.F. Willumsens Museum, Jenriksvej 4.

Øvrigt

Den Satans Heks. Onsdag 26/6 kl. 19. Hvor længe har heksefiguren eksisteret, og hvordan har hun forandret sig over tid? Forfatter og litteraturhistoriker Sara Bouchet fortæller om den sagnomspundne heksefigur og de mekanismer, der selv i dag får os til at gøre grusomme ting. Arrangeret af Frederikssund Hovedbibliotek. Slangerup Bibliotek, Kongensgade 18.

Lørdags Marked. Lørdag 29/6 kl. 10-14. Kig forbi - der vil være en masse gode loppefund og handler at gøre, og vi har bestilt godt vejr. Vil du have en bod? kontakt Jørgen Christensen: mobil: 40 46 89 35 Mail: jc101215@hotmail.com. Arrangeret af Skibby Aktive for Fjordlandet. Skibby Bymidte, Bymidten.

Gudstjeneste ved Ole Hansen. Søndag 30/6 kl. 09. 2. s. e. trin. Skuldelev Kirke, Kirkevej 3, Skuldelev.

Gudstjeneste ved Mikkel Højholt. Søndag 30/6 kl. 09-10. 2. s. e. trin. Skibby Kirke, Kirkestræde 2.

Gudstjeneste ved Ida Secher. Søndag 30/6 kl. 09.30-10.30. 2. s. e. trin. Draaby Kirke, Kirkevej 1.

2. søndag efter trinitatis. Søndag 30/6 kl. 10. Prædikant: Ole Andersen. Besøg af Kirsten Solveig Nonato fra Brasilien. Frederikssund Frimenighed, Mågevej 14.

Højmesse ved Sognepræst Christina Holten Mølgaard. Søndag 30/6 kl. 10. 2. s. e. trin. Højmesse ved sognepræst Christina Holten Mølgaard.Efter højmessen er der kirkekaffe i våbenhuset. Islebjerg Kirke, Ansgarsvej 2.

Gudstjeneste ved Lotte Nysted Højholt. Søndag 30/6 kl. 10-11. 2. s. e. trin. Frederikssund Kirke, Ved Kirken 8.

Gudstjeneste ved Victor Madsen Greve. Søndag 30/6 kl. 10-11. 2. s. e. trin. Jørlunde Kirke, Bygaden 26, Jørlunde.

Gudstjeneste ved Christina Seersholm. Søndag 30/6 kl. 10.30. 2. s. e. trin. Snostrup Kirke, Snostrupvej 10 A.

Gudstjeneste ved Mikkel Højholt. Søndag 30/6 kl. 10.30. 2. s. e. trin. Ferslev Kirke, Kirkegade 24B, Ferslev.

Højmesse ved Ole Hansen. Søndag 30/6 kl. 10.30. 2. s. e. trin. Krogstrup Kirke, Kirkealle 3.

Gudstjeneste ved Ida Secher. Søndag 30/6 kl. 11-12. 2. s. e. trin. Skoven Kirke, Skovkirkevej 2, Skoven.

Højmesse ved Klaus Georg Meisner. Søndag 30/6 kl. 19-20. 2. s. e. trin. Slangerup Kirke, Sankt Mikaels Kirke, Strandstræde 2.

Litterær Lystvandring i Jægerspris Slotspark. Onsdag 3/7 kl. 14 Udenfor Café Danner. Tag med på en hyggelig gåtur med højtlæsning undervejs, når bibliotekets formidlere inviterer dig med igennem de grønne områder i Jægerspris Slotspark og ind i litteraturens verden. Vi slutter turen af med en kop te eller kaffe samt en snak om det læste. Arrangeret af Frederikssund Hovedbibliotek. Café Danner, Slotsgaarden 11.

Publiceret 23 June 2019 14:04

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”