Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen har været rådgiver på Hundehuset. Hun havde naturligvis taget sin egen hund Cirka med i dagens anledning. Foto: BM

Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen har været rådgiver på Hundehuset. Hun havde naturligvis taget sin egen hund Cirka med i dagens anledning. Foto: BM

Til rejsegilde på Hundehuset: Watson, Chilli og Cirka stjal rampelyset

I Frederikssund er Hundehuset ved at tage form. Tirsdag var der således rejsegilde med taler, flag, kolde drikke og ikke mindst guf til de firbenede

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND De var der alle sammen: Borgmesteren, byrådspolitikeren, erhvervschefen, arkitekten, bygherren, håndværkere og kommende lejere var alle mødt op til rejsegilde på Hundehuset midt i Frederikssund.

Alligevel var det nogle helt andre karakterer som løb med opmærksomheden. Det gjorde nemlig Chilli, Cirka, Watson og flere andre af de ialt 18 hunde, som til efteråret flytter ind i ejendommens lejeboliger.

En af dagens hovedpersoner. Foto: BM

En af dagens hovedpersoner. Foto: BM

For at få nøglen til en af de 50 kvadratmeter store lejligheder, er det nemlig et ufravigeligt krav, at man er hundeejer.

Med andre ord har entreprenør Niels Martin Viuff i fællesskab med Ole Søgaard valgt at tilgodese de mange hundeejere som leder efter lejebolig i Frederikssund, men som gang på gang render panden mod muren, fordi de færreste udlejere tillader dette. Derfor kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at de 18 boliger blev revet væk, og at der allerede står yderligere 50 hundeejere på venteliste.

En glad Niels Martin Viuff som blandt andet er idemand til Hundehuset sammen med sin datter Cecilie Viuff. Foto: BM

En glad Niels Martin Viuff som blandt andet er idemand til Hundehuset sammen med sin datter Cecilie Viuff. Foto: BM

Første gang på sådan et projekt

Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen har været rådgiver på projektet, og derfor var hun også mødt op til det festlige rejsegilde, naturligvis medbringende sin yderst veldresserede golden retriever som lystrede navnet Cirka.

"Niels Viuff bygger altid i gule mursten, og jeg kan best lide røde, derfor kom Hundehuset til at bestå af begge slags," fortalte medejer af Hundehuset Ole Søgaard med et smil på læben. Foto: NIMA

"Da jeg skulle rådgive med projektet, kiggede jeg på, hvad det er, der gør det nemt, praktisk og rart, når man har hund i lejlighed. Som hundeejer kommer man ud i alt slags vejr hver dag - hele året. Så materialerne skal være nemme at rengøre, og de skal være slidstærke," siger Lise Lotte Christensen, som fortæller, at det er første gang, hun er med på sidelinjen på sådan et projekt.

Det vrimlede med hunde, til rejsegildet på Hundehuset tirsdag eftermiddag. Foto: BM

Det vrimlede med hunde, til rejsegildet på Hundehuset tirsdag eftermiddag. Foto: BM

En af de hunde, som snart flytter ind på matriklen, er den engelske cocker spaniel Chilli. Den har tidligere været vant til hus og have, og derfor så dens ejer Michael Manniche nogle gode alternativer til dette i Hundehuset:

"Jeg syntes det lød spændende . Derfor søgte vi en lejlighed, så snart vi hørte om det. Den indhegnede hundegård og hele området syntes vi lød rigtig godt," siger Michael Manniche.

Foto: BM

Foto: BM

Ingen kunne være i tvivl om, hvem der var dagens hovedpersoner til rejsegildet. Foto: BM

Ingen kunne være i tvivl om, hvem der var dagens hovedpersoner til rejsegildet. Foto: BM

Mange var mødt op til rejsegilde i det flotte vejr. Foto: BM

Mange var mødt op til rejsegilde i det flotte vejr. Foto: BM

Nye beboere klapper Cirka. Foto: BM

Nye beboere klapper Cirka. Foto: BM

Michael Manniche med Chilli som flytter ind på anden sal i Hundehuset. Foto: BM

Michael Manniche med Chilli som flytter ind på anden sal i Hundehuset. Foto: BM

Publiceret 20 June 2019 14:08

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”