Bartosz Zmarzlik Foto: BSI/IMG

Bartosz Zmarzlik Foto: BSI/IMG

Verdensstjerner i speedway mødes i topopgør i Slangerup

SLANGERUP Et af klodens hotteste speedwaynavne, den lynhurtige polske VM kandidat, Bartosz Zmarzlik, tørner sammen med den 3-dobbelte danske verdensmester Nicki Pedersen, onsdag den 19. juni på Slangerup Speedway Center.

Topopgøret Slangerup mod Holsted har altid haft en særlig klang i den danske speedwayliga. Det er to af landets mest vindende ligaklubber med 15 mesterskaber til Holsted og 4 til Slangerup. I dette års liga ligger de to klubber øverst i tabellen og kæmper om førstepladsen, og dermed retten til hjemmebane i årets DM holdfinale i september. Rivaliseringen mellem de to klubber får yderligere næring, fordi Slangerups tidligere holdleder - Lars Munkedal - nu er leder for Nicki Pedersen og det jyske storhold. Det vakte opsigt, da Slangerup i vinterpausen indgik en aftale med 2018 VM sølvvinder Bartosz Zmarzlik, og onsdag får den spektakulære polak således debut i den danske liga.

"Jeg har aftalt med vores faste A kører Mikkel Michelsen, at Zmarzlik skal have mindst ét løb i grundserien. Det er vigtigt, for eventuelt at kunne bruge ham senere på sæsonen. Selv om Mikkel gør det helt fantastisk, bliver det interessant at opleve Zmarzlik mod Nicki og Holsted," siger Slangerups holdleder Kenni Trasborg.

Bartosz Zmarzlik er født i Stettin, og trods sine kun 24 år har han vundet Hold VM to gange med Polens landshold, og derudover fire gange med Polens U21hold. Han var individuel U21-verdensmester i 2015, og han har kørt 40 løb i VM-serien, hvor det er blevet til hele 19 finaler og fire sejre, senest i Slovenske Krsko. Onsdagens match starter 18.30 - med adgang fra 17.00.

Publiceret 14 June 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”