Arkivfoto

Arkivfoto

Nu er der yderligere 3.000 billetter til ellers udsolgt broløb

Der er stor interesse for indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro både fra lokale foreninger, folk der vil gå over broen og løbeentusiaster, der ikke fik et startnummer til broløbet, derfor har arrangørerne af Kronprinsesse Marys Bro Løbet valgt at sætte yderligere 3.000 startnumre til salg

FREDERIKSSUND 12 timer og 30 minutter. Så kort tid gik der, før alle 7.000 startnumre til Kronprinsesse Marys Bro Løbet blev revet væk, da de blev sat til salg den 1. maj.

Der var rigtig mange mennesker, der ikke fik en billet til det unikke broløb lørdag den 28. september. Efterspørgslen på startnumre er stor på Facebook, og virksomheder og foreninger kontakter fortsat arrangørerne for at høre, om der er mulighed for at få fingrene i de eftertragtede startnumre. Det skriver Frederikssund Kommune på deres hjemmeside.

"Vi har oplevet en virkelig stor interesse fra løbeglade mennesker, som desværre ikke nåede at sikre sig billet i april. Så vi er rigtig glade for, at vi nu kan imødekomme dem ved at åbne op for salg af flere startnumre," siger Jan Skaaning fra Out-Run Frederikssund, som er én af to arrangerende løbeklubber.

De mange interesserede kan glæde sig til torsdag den 20. juni klokken 12. Her åbner salget af yderligere 3.000 billetter til Kronprinsesse Marys Bro Løbet.

Det bliver de sidste billetter, der bliver sat til salg. Så det gælder om at sidde klar ved tastaturet og åbne siden www.festoverfjorden.dk, hvor man kan tilmelde sig. Det er først-til-mølle-princippet, der gælder, og arrangørerne forventer, at det vil gå hurtigt med billetsalget.

Unikt broløb og kæmpe folkefest

Åbningsarrangementet byder ud over broløbet også på en kæmpe folkefest med et væld af aktiviteter. Mange klubber og foreninger har givet udtryk for, at de gerne vil være en del af dagen.

"Det er dejligt at opleve denne interesse for indvielsesarrangementet og mærke det store engagement. På nuværende tidspunkt er vi i dialog med over 60 foreninger og klubber, der gerne vil byde ind med aktiviteter og oplevelser til åbningseventen. Jeg kan godt love, at det bliver en kæmpe folkefest," siger borgmester i Frederikssund John Schmidt Andersen.

Med så mange aktører er der mange ting, som skal koordineres og planlægges. Det er vigtigt, at både dem, der er en del af planlægningen, men også dem der kommer på selve dagen, får en unik oplevelse og en dejlig dag.

"Vi har et stort fokus på, at alle får en god oplevelse uanset, om man skal løbe eller cykle, bare vil ud at gå på broen eller er blandt dem, som er en del af aktiviteterne. Alle, der dukker op til åbningseventen, skal have en dag ud over det sædvanlige. Vi arbejder lige nu på at få alle aktiviteterne ind i programmet, og vi er optaget af at sikre, at der er plads til de ekstra 3.000 deltagere i broløbet, uden at det går ud over de mange andre spændende kulturaktiviteter, som dagen vil byde på," siger projektchef Henrik Vincentsen fra Vejdirektoratet.

Da løbet skal have plads til 3.000 personer mere end først planlagt, betyder det ganske små ændringer i programmet.

One mile familieløbet udvides med en halv time, og starttiden for 5 km og for 10 km bliver udskudt en halv time.

Du kan se det opdaterede program på www.festoverfjorden.dk.

Kronprinsesse Marys Bro Løbet arrangeres af de lokale løbeklubber Fjordløberne og Out-Run Frederikssund i samarbejde med DGI Nordsjælland, Frederikssund Kommune og Fjordforbindelsen Frederikssund.

Pressemeddelelse

Publiceret 13 June 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”