I Frederikssund midtby er entreprenør Niels Martin Viuff ved at bygge et 'hundehus' hvor både to- og firbenede kan bo. Arkivfoto

I Frederikssund midtby er entreprenør Niels Martin Viuff ved at bygge et 'hundehus' hvor både to- og firbenede kan bo. Arkivfoto

Lokal entreprenør opfører boligkompleks kun for hundeejere

Niels Martin Viuff holder i næste uge rejsegilde på et boligkompleks centralt i Frederikssund, som kun er for hundeejere. Interessen er så stor, at de 18 lejligheder er revet væk

FREDERIKSSUND I hjertet af Frederikssund er entreprenør Niels Martin Viuff godt på vej med verdens første lejlighedskompleks for hundeejere. Hundehuset, som Niels Martin Viuff har valgt at kalde ejendommen, er særligt indrettet til hunde og deres ejere, for ifølge Viuff er hundeejere trængte på boligmarkedet, og må i flere tilfælde skaffe sig af med deres bedste ven for at få en lejlighed.

'Hundehuset' er klar til indflytning i efteråret 2019. Foto: Nima

'Hundehuset' er klar til indflytning i efteråret 2019. Foto: Nima

Lejlighederne er på godt 50 m2, og de er indrettet med lyddæmpende lofter, hundevenlige overflader og faciliteter som betyder, at hunde kan være med både i stuen og i badet.

Udearealerne er også indrettet med faciliteter som hundegård og -vaskeplads. Ejendommen ligger endda lige op til det grønne område "Bløden" i Frederikssund, som er et oplagt hundelufter-område.

"Jeg talte med en rengøringsassistent ved navn Pia Hansen i det lokale fitnesscenter, som nævnte problematikken omkring, at det var svært at få en lejebolig, når man har hund. Og det grublede jeg over i noget tid, og så en dag på en løbetur, fik jeg ideen til at lave et hundehus," fortæller Niels Martin Viuff, som har fået konceptet op at stå i samarbejde med Ole Søgaard.

Planen er, at konceptet skal brede sig til andre byer, og nyheden om hundehuset har allerede rejst rundt i udlandske medier, ligesom Niels Martin Viuff blandt andet har været til radiopaneldebat med BBC News London omkring konceptet.

"Der er generel stor interesse for konceptet også ud over landets grænser. Og så vil hundehuset også give de mennesker, der bor der, noget at have til fælles," siger Niels Martin Viuff, som også har inviteret musikeren Lille Palle til rejsegildet, hvor han blandt andet vil spille en hundesang.

Pressemeddelelse

Publiceret 13 June 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”