Foto: Frederikssund Museum

Foto: Frederikssund Museum

Bliv klogere på fortidens håndværk på Frederikssund Museum

På Frederikssund Museum kan du lørdag 15. juni opleve de ældre håndværk og se, hvad en arkæolog også laver

På Frederikssund Museum vil haven og gårdspladsen lørdag den 15. juni blive omdannet til små værksteder, hvor arkæologer, en flinthugger, en vådbinder og en bådebygger vil arbejde og stå klar til at svare på spørgsmål. Det sker som led i et arrangement, hvor man kan blive klogere på fortidens håndværk. F.eks. hvorfor står arkæolog Anders Hagensen og vasker jord? Og hvad er et makrofossil?

På Stenalderbopladsen sidder arkæolog Astrid Wolff-Jensen og arbejder med tak. Her kan man komme forbi og hjælpe hende. Eller man kan se, hvordan flinthugger Sofus Stenak tålmodigt hugger flinten til et redskab. På gårdspladsen og i Nordlængen er der fjordværksted, hvor man kan møde vodbinder Henry Leo Petersen, der viser, hvordan man binder gammeldags fiskegarn.

Man kan også lære at binde knob eller tage en tur med trækfærgen hen over gårdspladsen. Bådebygger Lasse Vestergaard restaurerer museets gamle joller og står klar til at fortælle om, hvordan man byggede joller og sejlede med dem.

Arrangementet, som er gratis, er på lørdag fra klokken 11 til 15. Der tages entre til museets udstilling.

Publiceret 11 June 2019 09:14

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.