Mandag var de to lokale folketingskandidater, Rasmus Stoklund (A) og Hans Andersen (V) ude på den lokale McDonalds restaurant til et vælgermøde, hvor de spisende kunne komme og snakke politik med de to kandidater.Her ses de med områdechefen fra McDonalds, Cecilie Louise Ballin.

Mandag var de to lokale folketingskandidater, Rasmus Stoklund (A) og Hans Andersen (V) ude på den lokale McDonalds restaurant til et vælgermøde, hvor de spisende kunne komme og snakke politik med de to kandidater.Her ses de med områdechefen fra McDonalds, Cecilie Louise Ballin. Foto: Privat

Valgkampen i glimt

Der er fuldt tryk på valgmaskinen i disse uger. Lokalvisen giver dig løbende glimt af nogle af de aktiviteter, kandidaterne har sat i søen.

Man får mange sandheder at vide, når man står bag en bar. Det har været en slet skjult hemmelighed - blandt andet blandt satiretegnere - i mange år. Derfor er dele af valgkampen rykket ind bag bardisken. Denne gang er det Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der på værtshuset Spar 5 i Frederikssund har påtaget sig rollen som opskænker, aktiv lytter - og måske også rådgiver.

Man får mange sandheder at vide, når man står bag en bar. Det har været en slet skjult hemmelighed - blandt andet blandt satiretegnere - i mange år. Derfor er dele af valgkampen rykket ind bag bardisken. Denne gang er det Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der på værtshuset Spar 5 i Frederikssund har påtaget sig rollen som opskænker, aktiv lytter - og måske også rådgiver. Foto: Privat

Hvornår fandt du ud af, at du ville være politiker? Kan du forestille dig, at Venstre går i regering med Socialdemokratiet? Og kommer der en motorvej helt til Frederikssund?Elevernes spørgelyst var stor, da Sophie Løhde, der er folketingskandidat for Venstre i Nordsjællands Storkreds, for en stund havde skiftet vælgermøder og debatter ud med et ’vikariat’ som lærer i en 5. og 8. klasse på Sigerslevøster Skole – en privatskole med 290 elever, der blev etableret af en gruppe forældre i 1983.Stående foran tavlen svarerede Løhde på spørgsmål fra både elever og lærere om bl.a. mulige regeringskonstellationer, brugen af sociale medier i valgkampen og ikke mindst fremtiden for privat- og friskoler, hvor Socialdemokratiet har foreslået at sænke det offentlige tilskud pr. elev - den såkaldte koblingsprocent - fra 76 procent til 71 procent.

Hvornår fandt du ud af, at du ville være politiker? Kan du forestille dig, at Venstre går i regering med Socialdemokratiet? Og kommer der en motorvej helt til Frederikssund?Elevernes spørgelyst var stor, da Sophie Løhde, der er folketingskandidat for Venstre i Nordsjællands Storkreds, for en stund havde skiftet vælgermøder og debatter ud med et ’vikariat’ som lærer i en 5. og 8. klasse på Sigerslevøster Skole – en privatskole med 290 elever, der blev etableret af en gruppe forældre i 1983.Stående foran tavlen svarerede Løhde på spørgsmål fra både elever og lærere om bl.a. mulige regeringskonstellationer, brugen af sociale medier i valgkampen og ikke mindst fremtiden for privat- og friskoler, hvor Socialdemokratiet har foreslået at sænke det offentlige tilskud pr. elev - den såkaldte koblingsprocent - fra 76 procent til 71 procent. Privat

Torsdag morgen vinkede Nye Borgerliges spidskandidat i Nordsjælland, Mette Thiesen, til bilisterne i Frederikssund og gjorde dem opmærksomme på, at Nye Borgerlige er modstandere af broafgift på Kronprinsesse Marys Bro. Det tog bilisterne godt imod med vink, smil, dyt og tommel op.

Torsdag morgen vinkede Nye Borgerliges spidskandidat i Nordsjælland, Mette Thiesen, til bilisterne i Frederikssund og gjorde dem opmærksomme på, at Nye Borgerlige er modstandere af broafgift på Kronprinsesse Marys Bro. Det tog bilisterne godt imod med vink, smil, dyt og tommel op."Det er hovedrystende, at politikerne har besluttet, at der skal være broafgift. Vi betaler en af verdens højeste skatter/afgifter. Det er dybt problematisk og uacceptabelt, at politikerne vil beskatte os yderligere. Nye Borgerlige er det eneste parti, der har afsat penge til at fjerne broafgiften. Vi har også finansiering til at færdiggøre Frederikssundmotorvejen og forlænge Hillerødmotorvejen. Det er klare prioriteter for os." udtaler Mette Thiesen.

Publiceret 28 May 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.