På Selsø Slot kan man blandt andet opleve den nystartede køkkengruppe lave mad efter historiske opskrifter i kælderkøkkenet. Foto: Selsø Slot

På Selsø Slot kan man blandt andet opleve den nystartede køkkengruppe lave mad efter historiske opskrifter i kælderkøkkenet. Foto: Selsø Slot

Foredrag og maddag på Selsø

SELSØ Lørdag d. 1. juni er der god grund til at slå vejen forbi Herregårdsmuseet Selsø Slot. Denne dag er der nemlig flere aktiviteter i det gamle hus, som kan både vise og oplyse om livet før i tiden.

I den almindelige åbningstid kan man opleve den nystartede køkkengruppe på Selsø lave mad efter historiske opskrifter i kælderkøkkenet. Gruppen er endnu lille, så hvis man har interesse i at lave historisk mad på ildsted og formidle i dragt, så skal man være velkommen til at komme forbi og høre mere om frivilliggruppen. For at opleve maddagen betaler man kun almindelig entré til museet. Om eftermiddagen kl. 15-17 byder Folkeuniversitetet i Frederikssund indenfor i den store sal på Selsø til sæsonens første foredrag. Denne gang er det med forfatter og tidligere museumsinspektør ved Helsingør Kommunens Museer, Lone Hvass.

Lone Hvass er mag.art. i forhistorisk arkæologi og har skrevet meget om historien i området omkring Helsingør. Dagens foredrag omhandler også begivenheder fra Helsingørs fortid under overskriften ”Jagten på kloge koner og den sorte magi”. Om eftermiddagens foredrag skriver Folkeuniversitetet bl.a. følgende i sit katalog: Christian 4. udstedte i 1617 – 100-året for Luthers brud med den katolske kirke – en trolddomsforordning. Forordningen satte gang i trolddomsforfølgelserne og lovstramningen gjorde det lettere at udpege lokale syndebukke, hvorefter behovet for syndebukke steg kraftigt de følgende årtier. I Helsingør blev otte kvinder anklaget og dømt for trolddom i 1625-1626.

Billetter til foredraget købes på Folkeuniversitetet i Frederikssunds hjemmeside, fufsund.dk. Der kan også købes billetter i døren. Med billetten har man også adgang til museet.

Publiceret 24 May 2019 00:00