Herregårdsmuseet Selsø Slot slår dørene op til sæsonens første koncert med blæserensemblet Royal Danish Brass. Pressefoto

Herregårdsmuseet Selsø Slot slår dørene op til sæsonens første koncert med blæserensemblet Royal Danish Brass. Pressefoto

Jagtkoncert med Royal Danish Brass

Herregårdsmuseet Selsø Slot slår dørene op til sæsonens første koncert med blæserensemblet Royal Danish Brass

SELSØ Til den første koncert på Herregårdsmuseet Selsø Slot denne sæson, tirsdag d. 21. maj kl. 19.30, kan man opleve et afvekslende koncertprogram med det danske blæserensemble par excellence Royal Danish Brass. Musikken, som spilles denne aften, knytter an til slottets historie fra renæssancen, barokken, klassikken og romantikken med stykker af komponisterne John Dowland, Jeremiah Clarke, Ludvig van Beethoven, Friedrich Kuhlau, Robert Schumann og Johann Strauss.

Ligeledes markerer programmet indledningen på årets bukkejagt med festlige jagtstykker – og da ensemblet råder over en valdhornspiller ud over det almindelige, Henning Hansen, vil koncerten få et autentisk og virtuost præg af jagt.

Royal Danish Brass blev grundlagt i 1977 af fire unge messingblæsere i Det Kongelige Kapel og én af stifterne, basunisten Keld Jørgensen – ensemblets absolutte senior – vil præsentere aftenens program med små anekdoter og spændende fakta. De medvirkende på aftenen er et udvalg af medlemmer fra ensemblet. Oplev Jonas Wiik på trompet og piccolotrompet, Lars Ejlif Hansen på trompet, Henning Hansen på horn og lur, Keld Jørgensen på basun og lur, og Christian Bay på tuba.

Koncerten foregår i Selsøs smukke baroksal fra 1734, og i pausen kan man købe forfriskninger, som kan nydes på gårdspladsen eller i kælderkøkkenet. Billetter til koncerten kan købes på billetto.dk. Der er et begrænset antal billetter, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalg. Det er også muligt at købe billetter i døren, såfremt koncerten ikke er udsolgt. Museet tager kun imod kontanter og MobilePay ved køb af billetter i døren.

Informationer om alle arrangementer i sæsonen 2019 på Selsø findes på selsoe.dk.

Publiceret 19 May 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!