Regeringen og Dansk Folkeparti har i deres sundhedsaftale lagt op til, at der bevares en form for sygehusfunktion i Frederikssund. Men SF's forslag går skridtet videre og foreslår at bevare

Regeringen og Dansk Folkeparti har i deres sundhedsaftale lagt op til, at der bevares en form for sygehusfunktion i Frederikssund. Men SF's forslag går skridtet videre og foreslår at bevare "et fuldt funktionsdueligt hospital."

SF i valgudspil: Bevar Frederikssund Hospital

Uanset regeringsfarven efter valget, tyder meget på, hospitalet stik imod alle hidtidige udsigter får lov at overleve. SF foreslår nu at bevare hospitalet - med sengepladser

Når det nye Nordsjællands Hospital åbnes, er der fortsat behov for at opretholde et fuldt funktionsdygtigt Frederikssund Hospital.

Sådan siger SF´s næstformand, Lise Müller, der også er folketingskandidat i Nordsjælland og tidligere regionsrådsmedlem.

”Det nye Nordsjællands Hospital blev beskåret med næsten 100 senge, fra det først blev tegnet til nu. Det betyder, at det er for lille allerede når det åbner. Vi ved at gennem tiden har vi haft store problemer med overbelægning på Hillerød Hospital. Det kan vi ikke byde borgerne i Nordsjælland. Der bliver simpelthen nedlagt for mange senge”.

SF vil derfor foreslå en ny regering, at regionen ikke er forpligtet til at lukke Frederikssund Hospital, som ellers var forudsætningen for at få andel i kvalitetsfondsmidlerne til det nye hospital. Dermed kan hospitalet drives videre.

Regionen har med alle kræfter forsøgt at råbe regeringen op ift at måtte bruge egne penge til at udvide det nye hospital samt bygge et køkken.

SF's Folketingskandidat Lise Müller, der til daglig er sygeplejerske, vil have planerne om at lukke Frederikssund Hospital skrinlagt.

”Den nuværende regering har hverken været til at hugge eller stikke i. Og vi har i SF sammen med de Konservative presset meget på for det. Selvom vi vinter efter vinter har sloges med overbelægning til stor skade for patienterne i Nordsjælland, så har regeringen afvist det. Jeg tror på at en nye regering vil se fornuftigt på at vi kan løse sundhedsvæsnets opgaver forsvarligt”, siger Lise Müller, der til daglig er sygeplejerske.

Også sengepladser

Regeringen og Dansk Folkeparti har i deres undhedsaftale fra foråret lagt op til at bevare en form for sygehusfumktion på matriklen i Frederikssund, hvor der eksempelvis kan være ambulante behandlinger, krontroller og et tværkommunalt sundhedshus.

Men SF vil gå skridtet videre.

"Vi kommer ikke uden om, at der er behov for medicinske sengepladser. Der har altid været problemer med overbelægning i Nordsjælland, der kommer flere ældre, og når der så oven i købet kommer færre sengepladser på det kommenede hospital i Hillerød, så må man gøre noget. En af løsningerne kan være at bede om lov til at bygge flere pladser i Hillerød, men det ligger lige for, at man foruden at tænke i nogle af de funktioner, regeringen og Dansk Folkeparti lægger op til, beder om lov til at have sengepladser i Frederikssund. Det er helt oplagt," siger Lise Müller til Lokalavisen.

hg

Publiceret 17 May 2019 11:19

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.