Indehaverne af Sika Rengøring, Elsabet Hansen og Benth Hansen

Indehaverne af Sika Rengøring, Elsabet Hansen og Benth Hansen Foto: Privat

Lokalt firma vinder kommunalt udbud

Fremover skal Sika Rengøring stå for vinduespolering i Frederikssund Kommune

jægerspris Fremover bliver det den lokale rengøringsvirksomhed Sika, der skal sørge for at både ansatte, beboere og elever rundt om på de kommunale matrikler i Frederikssund Kommune kan kigge ud af vinduerne.

Virksomheden har nemlig vundet det kommunale udbud af opgaven med at stå for vinduespolering, oplyser de til Lokalavisen.

"Det er jo altid noget, man bliver glad for. Men det betyder noget særligt, når det er et lokalt udbud. Så er det jo et område, man har et tilhørsforhold til, så det er vi ekstra stolte af," lyder det fra medindehaver Elsabet Hansen.

Sika Rengøring blev grundlagt tilbage i 2001 som en enkeltmandsvirksomhed, men blev i 2007 omdannet til aktieselskab. og beskæftiger i dag mere end 60 ansatte.

Publiceret 16 May 2019 11:26

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!